Galaretki truskawkowe i Prosecco

Galaretki truskawkowe i Prosecco
Strawberry & Prosecco jellies to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 160 kalorii. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 49 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Kilka osób naprawdę lubi tę przyprawę. Ten przepis z BBC Good Food wymaga cukru, truskawek, żelatyny i prosecco. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Galaretki Clementine & prosecco, Galaretki truskawkowe, oraz Galaretki Truskawkowe.

Instrukcje

1
W dużym rondlu umieścić 150 ml wody z cukrem i podgrzewać delikatnie, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać truskawki, doprowadzić do wrzenia, a następnie bąbelkować przez 5 minut bez mieszania, aż owoce zmiękną, a płyn będzie czerwony, pachnący i syropowaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
3
Gorący syrop przecedzić przez sito do dużego dzbanka (należy uważać, aby truskawki nie przebijały się przez sito, ponieważ galaretka stanie się mętna), a następnie pozostawić do ostygnięcia na kilka minut. Ugotowane truskawki wyrzucić. Gdy syrop stygnie, namocz żelatynę w misce z zimną wodą. Gdy jest miękka, wycisnąć nadmiar wody z arkuszy żelatyny i wymieszać z syropem, aż do całkowitego rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna Arkuszoważelatyna Arkuszowa
1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodatkowe truskawki podzielić między 6 x 200-250 ml fletów do szampana lub kieliszków na łodygach. Otworzyć Prosecco, krótko wymieszać z syropem truskawkowym, a następnie wlać do szklanek na truskawki. Chill overnight, then serve.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej
ProseccoProsecco
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn