Galaretki truskawkowe i Prosecco

Galaretki truskawkowe i Prosecco
Strawberry & Prosecco jellies to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 160 kalorii. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 49 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Kilka osób naprawdę lubi tę przyprawę. Ten przepis z BBC Good Food wymaga cukru, truskawek, żelatyny i prosecco. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Galaretki Clementine & prosecco, Galaretki truskawkowe, oraz Galaretki Truskawkowe.

Instrukcje

1
W dużym rondlu umieścić 150 ml wody z cukrem i podgrzewać delikatnie, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodać truskawki, doprowadzić do wrzenia, a następnie bąbelkować przez 5 minut bez mieszania, aż owoce zmiękną, a płyn będzie czerwony, pachnący i syropowaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
3
Gorący syrop przecedzić przez sito do dużego dzbanka (należy uważać, aby truskawki nie przebijały się przez sito, ponieważ galaretka stanie się mętna), a następnie pozostawić do ostygnięcia na kilka minut. Ugotowane truskawki wyrzucić. Gdy syrop stygnie, namocz żelatynę w misce z zimną wodą. Gdy jest miękka, wycisnąć nadmiar wody z arkuszy żelatyny i wymieszać z syropem, aż do całkowitego rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna Arkuszoważelatyna Arkuszowa
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Dodatkowe truskawki podzielić między 6 x 200-250 ml fletów do szampana lub kieliszków na łodygach. Otworzyć Prosecco, krótko wymieszać z syropem truskawkowym, a następnie wlać do szklanek na truskawki. Chill overnight, then serve.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
ProseccoProsecco
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn