Galaretki Kwasowe
Galaretki z kwasem mogą być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 64 porcje z 19 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, wodę, skórkę z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Surfer na Acid Swizzle, Galaretki Owocowe, oraz Galaretki truskawkowe.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W małym rondlu połącz 1/2 szklanki wody, żelatynę, sok z limonki i sok z cytryny. Odstawić.
W dużym rondlu umieścić na średnim ogniu, połączyć pozostałe 3/4 szklanki wody i 1 szklankę cukru i mieszać, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować przez 3 minuty.
Zdejmij pokrywkę i umieść termometr z cukierków na boku patelni i gotuj, aż osiągnie 300 stopni F.
Zdjąć z ognia, dodać do mieszaniny żelatyny, przywrócić patelnię na małym ogniu i stale mieszać, aby całkowicie rozpuścić żelatynę.
Dodaj skórkę z cytryny i limonki i wymieszaj, aby połączyć.
Wlać mieszaninę do nasmarowanej 8-calowej patelni i schłodzić do temperatury pokojowej. Nie przechowywać w lodówce.
Po ostygnięciu pokroić w kostkę i wrzucić do płaszcza w pozostałym cukrze. Przechowywać w szczelnym opakowaniu do 4 dni.