Galaretka Z Grappy Żurawinowej

Galaretka Z Grappy Żurawinowej
Need a bezglutenowa, bezmleczna i przyjazna dla fodmap przyprawa? Galaretka z grappy żurawinowej może być super przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 291 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz żurawinę, żelatynę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Galaretka z żurawinową Grappą dla smakoszy, Galaretka Żurawinowa Jalapeno (Christmas Jelly), oraz Galaretka Żurawinowa.

Instrukcje

1
Przynieść żurawinę, cukier, 1 1/2 szklanki wody i 3/4 szklanki grappy do wrzenia w 4-do 5-quart ciężkiego garnka, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie energicznie gotować na wolnym ogniu, częściowo przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż większość jagód pęknie i mieszanina jest zagęszczona, 15 do 20 minut. Przecedzić przez duże sito o drobnych oczkach do 2-ćwiartkowej miarki lub miski, mocno naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe. (Będziesz potrzebował 2 1/2 szklanki płynu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
JagodyJagody
GrappaGrappa
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
GarnekGarnek
2
Wymieszać żelatynę i pozostałą 1/4 szklanki wody i odstawić na 1 minutę, aby zmiękczyć. Doprowadzić 1 szklankę odsączonego płynu żurawinowego na wolnym ogniu w małym rondlu, następnie dodać mieszaninę żelatyny i mieszać, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać mieszaninę żelatyny i pozostałą 1/4 szklanki grappy do pozostałej 1 1/2 szklanki płynu żurawinowego i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
żelatynażelatyna
GrappaGrappa
4
Wlać sos żurawinowy do lekko naoliwionej formy i schłodzić, przykryte folią, aż mocno osadzone, co najmniej 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Aby odmrozić, zanurz formę w dużej misce z ciepłą wodą (woda powinna dotrzeć do połowy formy) przez 5 sekund, a następnie uruchom końcówkę cienkiego noża wokół krawędzi formy. Przechyl formę na boki i stuknij w bok o blat, obracając go, aby równomiernie złamać uszczelkę i poluzować galaretkę. Utrzymując formę przechyloną, umieść płytkę nad formą, a następnie odwróć galaretkę na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
WodaWoda
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
* Galaretkę żurawinową można schłodzić w formie do 2 dni.* Galaretkę żurawinową można odkręcić na 1 godzinę i schłodzić lub przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Magazyn