Galaretka winogronowo-rozmarynowa
Galaretka z winogron i rozmarynu wymaga około 55 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 1609 kalorii, 9g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 14,62 zł / porcja, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. 34 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz skórkę z cytryny, wino, gałązki rozmarynu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Dobrze sprawdza się jako droga przyprawa. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Galaretka winogronowa MCP, Galaretka Z Winogron Kardamonowych, oraz Klopsiki Koktajlowe Z Galaretką Winogronową.
Instrukcje
Włożyć winogrona do garnka z winem i rozmarynem.
Dodaj wodę, aby pokryć winogrona.
Dodać skórkę z cytryny i doprowadzić powoli do wrzenia, mieszając. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, a następnie rozgnieść winogrona za pomocą Maser ziemniaczany. Gotować przez kolejne 10 minut, zacierania jeszcze kilka razy, aby zmiażdżyć winogrona.
Przełóż mieszaninę winogron do galaretki lub durszlaka wyłożonego muślinem i pozostaw do kapania przez co najmniej kilka godzin lub na noc, jeśli jest czas.
Umieść 3 spodki w zamrażarce. Zmierz sok (potrzebujesz 600 ml) i zwróć go na patelnię.
Dodać cukier i sok z cytryny i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier i odtłuszczając wszelkie szumowiny, które unosi się na powierzchnię za pomocą łyżki szczelinowej. Gdy cukier się rozpuści, zwiększyć ogień i gotować mocno, aż osiągnie punkt nastawienia. Powinno to zająć około 5-10 minut. Aby przetestować zestaw, wyjąć galaretkę z ognia i łyżką trochę na jednym z zimnych spodków. Pchnij palcem; jeśli się zmarszczy, jest gotowy. Jeśli nie, gotuj przez minutę lub więcej i testuj ponownie.
Galaretkę wsypać do małych wysterylizowanych słoiczków (patrz końcówka poniżej), zamknąć i zakleić etykietą. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu przez okres do 1 roku.