Galantyna Z Indyka

Galantyna Z Indyka
Galantyna z indyka może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 698 kalorii. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 18. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i podnieś długie palce języka i szynki, sól, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Galantyna z kurczaka, Domowa cytrynowa zupa z indyka i makaronem z indyka Jalapeno, oraz Indyk Tonnato (Włoski indyk na zimno w sosie z tuńczyka) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać mielone mięso, czosnek, 1/2 szklanki koniaku, jajka, 1/4 łyżeczki quatre épices, 1 1/4 łyżeczki soli, pieprz i tymianek w dużej misce. Dobrze wymieszać z dłońmi. Jeśli chcesz przetestować smak, ugotuj niewielką ilość mieszanki na maśle, aż do ugotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
KoniakKoniak
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Podziel indyka na plecach i ostrożnie kości ptaka, uważając, aby nie przeciąć skóry. Palcami i małym ostrym nożem odciągnij i odetnij mięso od kości. Kiedy dojdziesz do nóg i ud, użyj palców, aby pomóc zlokalizować i wysunąć kości udowe. Możesz zdjąć skrzydła i, jeśli chcesz, zdjąć nogę i zostawić tylko udo. Gdy ptak jest całkowicie bez kości, usuń filety z piersi. Filety marynować przez 1 godzinę w mieszaninie koniaku, 1 łyżeczce soli i posypce quatre épices lub przyprawy Parisienne.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoniakKoniak
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
Aby zmontować galantynę, rozłóż indyka bez kości, skórą w dół, na stole lub marmurowej płycie.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4
Farsę (mieszankę mielonego mięsa) rozprowadzić na mięsie indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Umieść dobrze przycięte filety z marynaty w środku indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6
Ułóż palce mięsa i trufli wzdłuż boków filetów i wepchnij je dobrze do farsy.
Składniki, których będziesz potrzebować
TrufleTrufle
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
7
Posypać orzechami pistacjowymi, a następnie zwinąć nadziewanego indyka jak gigantyczną kiełbasę. Odwróć końce skóry i połącz boki, aby się pokrywały. Zszyć je z lekkim sznurkiem i igłą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
8
Zawiń indyka w wilgotnym ręczniku i zawiąż bezpiecznie na końcach i wokół środka, pozostawiając kawałki sznurka na końcach.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
9
Do połowy napełnić długą kuchenkę rybną wywarem mięsnym i związać galantynę sznurkami do uchwytów na obu końcach, tak aby była zawieszona w wywarze. Dobrze przykryć kilkoma grubościami folii aluminiowej. Nacisnąć folię wokół krawędzi kuchenki i parować indyka przez 2 do 2 i pół godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
10
Wyjąć z bulionu po jego częściowym ochłodzeniu i zważyć go tak, aby zachował swój kształt i stał się bardzo twardy, gdy się ochładza. Schłodzić w lodówce przez 36 godzin przed podaniem. Aby służyć, zdejmij pokrywę i ułóż na dużym talerzu lub desce do rzeźbienia i otocz posiekaną galaretką. Pokrój w cienkie plastry i podawaj jako przystawkę lub jako jedno danie do posiłku w formie bufetu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia31
Magazyn