Galantyna Z Indyka

Galantyna Z Indyka
Galantyna z indyka może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 698 kalorii. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 18. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i podnieś długie palce języka i szynki, sól, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Galantyna z kurczaka, Domowa cytrynowa zupa z indyka i makaronem z indyka Jalapeno, oraz Indyk Tonnato (Włoski indyk na zimno w sosie z tuńczyka) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać mielone mięso, czosnek, 1/2 szklanki koniaku, jajka, 1/4 łyżeczki quatre épices, 1 1/4 łyżeczki soli, pieprz i tymianek w dużej misce. Dobrze wymieszać z dłońmi. Jeśli chcesz przetestować smak, ugotuj niewielką ilość mieszanki na maśle, aż do ugotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
KoniakKoniak
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Podziel indyka na plecach i ostrożnie kości ptaka, uważając, aby nie przeciąć skóry. Palcami i małym ostrym nożem odciągnij i odetnij mięso od kości. Kiedy dojdziesz do nóg i ud, użyj palców, aby pomóc zlokalizować i wysunąć kości udowe. Możesz zdjąć skrzydła i, jeśli chcesz, zdjąć nogę i zostawić tylko udo. Gdy ptak jest całkowicie bez kości, usuń filety z piersi. Filety marynować przez 1 godzinę w mieszaninie koniaku, 1 łyżeczce soli i posypce quatre épices lub przyprawy Parisienne.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoniakKoniak
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
Aby zmontować galantynę, rozłóż indyka bez kości, skórą w dół, na stole lub marmurowej płycie.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4
Farsę (mieszankę mielonego mięsa) rozprowadzić na mięsie indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Catalina)(polecane: Catalina)
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Umieść dobrze przycięte filety z marynaty w środku indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6
Ułóż palce mięsa i trufli wzdłuż boków filetów i wepchnij je dobrze do farsy.
Składniki, których będziesz potrzebować
TrufleTrufle
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
7
Posypać orzechami pistacjowymi, a następnie zwinąć nadziewanego indyka jak gigantyczną kiełbasę. Odwróć końce skóry i połącz boki, aby się pokrywały. Zszyć je z lekkim sznurkiem i igłą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
8
Zawiń indyka w wilgotnym ręczniku i zawiąż bezpiecznie na końcach i wokół środka, pozostawiając kawałki sznurka na końcach.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
9
Do połowy napełnić długą kuchenkę rybną wywarem mięsnym i związać galantynę sznurkami do uchwytów na obu końcach, tak aby była zawieszona w wywarze. Dobrze przykryć kilkoma grubościami folii aluminiowej. Nacisnąć folię wokół krawędzi kuchenki i parować indyka przez 2 do 2 i pół godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
10
Wyjąć z bulionu po jego częściowym ochłodzeniu i zważyć go tak, aby zachował swój kształt i stał się bardzo twardy, gdy się ochładza. Schłodzić w lodówce przez 36 godzin przed podaniem. Aby służyć, zdejmij pokrywę i ułóż na dużym talerzu lub desce do rzeźbienia i otocz posiekaną galaretką. Pokrój w cienkie plastry i podawaj jako przystawkę lub jako jedno danie do posiłku w formie bufetu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia31
Magazyn