Jabłka Galettes z sosem karmelowym może być tylko przystawka szukasz. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 746 kalorii. Ten przepis służy 10. Udaj się do sklepu i odbierz pastę migdałową, sól, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jabłkowe batoniki owsiane z sosem cynamonowo-karmelowym {i niesamowity karmelowy dip jabłkowy!}, Jabłko I Truskawka Galettes, oraz Blackberry Apple Galettes dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Ciasto francuskie rozwałkuj do grubości 1/4 cala (kupiona w sklepie odmiana najprawdopodobniej będzie miała taką grubość). Używając spodka lub innej okrągłej 5-calowej jako szablonu, pokrój ciasto na 10 kółek. Nakłuć dno widelcem. Schłodzić do firmy, o 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Francuskie
Ciasto
Rolka
2
W małej misce, ubij razem jajko i 2 łyżeczki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Każde kółko ciasta francuskiego umyj jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta Francuskiego
Jajko
4
Zwiń około 1 łyżeczki pasty migdałowej w kulkę, a następnie spłaszcz na krążek i umieść na środku koła ciasta francuskiego. Powtórz dla pozostałych krążków ciasta francuskiego. Ułóż około 25 plastrów jabłek na każdym kółku ciasta francuskiego.
W ciężkim rondlu 2-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, połączyć cukier z 1/4 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Kontynuuj gotowanie, wirowanie patelni od czasu do czasu (nie mieszać), aż światło złoty kolor, 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
2
Zdjąć z ognia i wymieszać ze śmietaną i solą. Wróć do ognia i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Sól
3
Zdjąć z ognia i ogrzać.
1
Polać cukrem pudrem i podawać z sosem karmelowym i lodami waniliowymi.