Galanteria jabłkowa z sosem karmelowym

Galanteria jabłkowa z sosem karmelowym
Jabłka Galettes z sosem karmelowym może być tylko przystawka szukasz. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 746 kalorii. Ten przepis służy 10. Udaj się do sklepu i odbierz pastę migdałową, sól, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jabłkowe batoniki owsiane z sosem cynamonowo-karmelowym {i niesamowity karmelowy dip jabłkowy!}, Jabłko I Truskawka Galettes, oraz Blackberry Apple Galettes dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Ciasto francuskie rozwałkuj do grubości 1/4 cala (kupiona w sklepie odmiana najprawdopodobniej będzie miała taką grubość). Używając spodka lub innej okrągłej 5-calowej jako szablonu, pokrój ciasto na 10 kółek. Nakłuć dno widelcem. Schłodzić do firmy, o 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FrancuskieCiasto Francuskie
CiastoCiasto
RolkaRolka
2
W małej misce, ubij razem jajko i 2 łyżeczki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Każde kółko ciasta francuskiego umyj jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
JajkoJajko
4
Zwiń około 1 łyżeczki pasty migdałowej w kulkę, a następnie spłaszcz na krążek i umieść na środku koła ciasta francuskiego. Powtórz dla pozostałych krążków ciasta francuskiego. Ułóż około 25 plastrów jabłek na każdym kółku ciasta francuskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
RolkaRolka
5
Posmaruj każdy sokiem z cytryny, a następnie posyp 1 łyżeczką cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CukierCukier
6
Piec, aż jabłka będą miękkie, a krawędzie ciasta francuskiego będą jasnobrązowe, 16 do 18 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
W ciężkim rondlu 2-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, połączyć cukier z 1/4 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Kontynuuj gotowanie, wirowanie patelni od czasu do czasu (nie mieszać), aż światło złoty kolor, 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Zdjąć z ognia i wymieszać ze śmietaną i solą. Wróć do ognia i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
SólSól
3
Zdjąć z ognia i ogrzać.
1
Polać cukrem pudrem i podawać z sosem karmelowym i lodami waniliowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody WanilioweLody Waniliowe
Cukier PuderCukier Puder
Sos KarmelowySos Karmelowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn