Fun Fruit Sushi
Fun Fruit Sushi to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 45 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 20. Za 15 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 15 minut. 5 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niewiele osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Jeśli masz pod ręką banana, składankę owocową, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 8%. Ten wynik można poprawić. Podobne przepisy to Zabawny Deser Owocowy, Sałatka owocowa-zabawa ze słoikami piątek, oraz Sałatka owocowa-zabawa ze słoikami piątek.
Instrukcje
Specjalne wyposażenie: Nigiri sushi mold lub plastikowa taca na kostki lodu
Aby zrobić słodki lepki ryż "sushi": w średnim rondlu na średnim ogniu rozpuść masło i pianki, aż będą całkowicie miękkie.
Zdejmij z ognia i dodaj ugotowany ryż, aż dobrze się zmiksuje. Lekko spryskaj formę nigiri lub tacę na kostki lodu sprayem zapobiegającym przywieraniu. Weź plasterki owocowej mieszanki i umieść na dnie formy lub tacy na kostki lodu. Łyżkę ryżu i delikatnie dociśnij do owoców. W razie potrzeby rozłóż "sushi" i posyp mini kawałkami czekolady i prażonym kokosem.
Polecane wino: Japoński Sos Sezamowy, Wino Musujące, Sauvignon Blanc, Riesling, Sparkling Rose
Sushi naprawdę dobrze komponuje się z Sake, winem musującym i Sauvignon Blanc. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Pierre Peters Cuvee Reserve Grand Cru. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 65 dolarów za butelkę.
![Pierre Peters Cuvee Reserve Grand Cru]()
Pierre Peters Cuvee Reserve Grand Cru
Wino jest jasne lub blade z nutami zieleni typowymi dla Chardonnay. Mus jest w porządku i regularny z ładną wstążką mocnych bąbelków. Pierwszy nos jest zarówno kwiecisty, jak i owocowy, potem pojawiają się nuty świeżych orzechów i świeżego chleba. W wykończeniu znajdują się cytrusy, które dają piękne wrażenie gładkości i świeżości. Atak jest szczery, związany z delikatnością i okrągłością. W pierwszym wrażeniu dominują świeże białe owoce (cytryna i gruszka) oraz kwiaty (akacja), a następnie kremowe nuty. Wreszcie jest trwały na cytrusach (kandyzowany grejpfrut, mandarynka i cytryna) i mineralności, wnosząc świeżość i elegancję do wina.