Frytki ze słodkich ziemniaków z octem słodowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać słodkie frytki ziemniaczane z octem słodowym spróbować. Jedna porcja zawiera 180 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, słodkie ziemniaki, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 18 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane frytki z octem słodowym Aioli, Malt Vinegar Potato Chip Dip, oraz Frytki Ze Słodkich Ziemniaków Z Majonezem Chipotle (Frytki Yam) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Dodaj julienned ziemniaki do miski wypełnionej wodą z lodem podczas podgrzewania oleju.
Rozgrzej olej na żeliwnej patelni lub frytkownicy do 325 stopni F. w małej misce dodaj wszystkie przyprawy i dobrze połącz.
Ziemniaki wyjąć z lodowatej wody i osuszyć papierowymi ręcznikami. Smażyć ziemniaki, partiami, przez 3 do 4 minut, aby ugotować wnętrze.
Wyjąć ziemniaki z oleju do miski i doprowadzić olej do 350 stopni F.
Dodać ziemniaki i smażyć ponownie, partiami, tym razem gotować na zewnątrz, aż złoty kolor. (Nie osiągną tekstury frytki, ale będą miały ładny kolor i będą lekko chrupiące).
Ziemniaki wyjąć z oleju na papierowy ręcznik wyłożony talerzem.
Przenieść ziemniaki do miski lub półmiska.
Posypać obficie mieszanką przypraw i posypać octem słodowym.