Frytki Yuca
Frytki Yuca mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 514 kalorii, 2G białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Idź do sklepu i odebrać sól, olej roślinny, yuca, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Frytki Yuca z Mojo, Frytki Yuca z majonezem Chipotle, oraz Słodkie ziemniaki i frytki z piekarnika Jucan.
Instrukcje
Umieść yuca w dużym garnku i dodaj wodę do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż yuca może być Przekłute łatwo widelcem, 20 do 30 protokół.
Odcedzić i pozostawić na parę przez kilka minut, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Pokroić yuca na patyczki wielkości frytki, odrzucając włóknisty rdzeń.
Rozgrzać olej w frytkownicy do 375 stopni F (190 stopni C).
Fry yuca w partiach aż złoty brązowy i chrupiące, o 5 protokół na partię.
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć w misce wyłożonej papierowym ręcznikiem. Wymieszać z solą do smaku i podawać na gorąco.