Frytki
Frytki wymagają mniej więcej 1 godzina i 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny fodmap, cały 30, i wegańskie przepis ma 600 kalorii, 6G białka, oraz 44g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz sól koszerna, ziemniaki russet, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest przyniesiony przez Chow. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 45%. Spróbuj frytki, jak zrobić frytki w domu, Frytki bez smażenia, oraz Pikantne Frytki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obierz ziemniaki i pokrój je wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala.
Każdy kawałek pokroić wzdłuż na 1/4-cala-grube patyki.
Umieścić w dużej misce i przykryć zimną wodą. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut lub do 2 dni. Dopasuj 2 blachy do pieczenia ze stojakami z drutu i odstaw je na bok.
Umieść olej w holenderskim piekarniku lub dużym garnku z grubym dnem.
Podgrzewać na średnim ogniu, aż osiągnie 149° na termometrze do głębokiego smażenia/cukierków.W międzyczasie wyłóż powierzchnię roboczą czystym, niestrzępiącym się ręcznikiem kuchennym lub ręcznikami papierowymi. Za pomocą szczypiec lub rąk wyciągnij patyczki ziemniaków z wody i otrząśnij nadmiar płynu. (Nie odcedzaj ziemniaków w durszlaku lub sitku.)
Umieść ziemniaki w jednej warstwie na ręczniku (- ach). Poklep bardzo sucho dodatkowymi ręcznikami i umieść ziemniaki na jednym z drucianych stojaków w jednej warstwie (być może trzeba będzie ułożyć kilka w podwójnej warstwie).Pracując z garścią na raz, ostrożnie upuść ziemniaki do gorącego oleju rękami, łyżką szczelinową lub skimmerem pająka i smaż, aż po prostu kuleją, ale nie rumiane, około 4 do 6 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej lub pająka przenieś ziemniaki do drugiego stojaka z drutu w jednej warstwie. Powtórz z pozostałymi ziemniakami, pozwalając olejowi powrócić do 149° między partiami.
Niech frytki ostudzić do temperatury pokojowej, co najmniej 10 protokół.
Rozgrzać olej do 191°. praca z garścią na raz, dodać częściowo ugotowane frytki do oleju i smażyć na złoty kolor i gotowane przez, O 2 protokół na partię. Za pomocą łyżki szczelinowej lub pająka przenieś frytki do pustego już pierwszego stojaka na druty. Gdy jest jeszcze gorący, każdą porcję obficie doprawić solą. Powtórz z pozostałymi frytkami, pozwalając olejowi powrócić do375 między partiami i podawać natychmiast.