Fruit & spice soda bread

Fruit & spice soda bread
Jeśli chcesz dodać więcej Europejska przepisy na przepis pole, owoce & spice soda chleb może być przepis należy spróbować. Ten przepis służy 8. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 383 kalorie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 47 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Najlepiej sprawdza się jako śniadanie i odbywa się w ok. 1 godzina i 5 minut. Jeśli masz maślankę, wodorowęglan sody, cukier demerara i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Portugalski miód, przyprawy i wszystko, co miłe, owocowy chleb., Pieczenie chleba: chleb sodowy z suszoną żurawiną, oraz Irish Soda Bread: Łatwy Szybki Chleb.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Whizz owsianka i masło razem w robocie kuchennym, lub wcierać masło do owsa opuszkami palców w dużej misce. Wymieszać mąkę, cukier puder, wodorowęglan, mieszaną przyprawę, 1 łyżeczkę soli, rodzynki, sułtanki, daktyle i wymieszaną skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CasterCukier Caster
Mieszana PrzyprawaMieszana Przyprawa
Kandyzowana Skórka PomarańczowaKandyzowana Skórka Pomarańczowa
Płatki Na GorącoPłatki Na Gorąco
Złote RodzynkiZłote Rodzynki
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
DaktyleDaktyle
Filiżanki Wielkości Przekąski, BrzoskwinieFiliżanki Wielkości Przekąski, Brzoskwinie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Zalać maślankę i szybko wymieszać okrągłym nożem. Wyłóż na pokrytą mąką powierzchnię i delikatnie ułóż dłonie w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4
Przenieść do mąki posypane blachy do pieczenia i rozrzucić na cukier demerara, naciskając go do góry. Użyj ostrego noża z mąką, aby wyciąć duży krzyż na górze i piec przez 30-35 minut, aż Na Zewnątrz będzie chrupiący. Jeść ciepłe lub zimne, grubo pokrojone, z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier DemeraraCukier Demerara
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na chleb sodowy. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn