Frosty Lemon Chiffon Pie
Przepis na mroźne ciasto z szyfonu cytrynowego można zrobić w około 12 minut. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,47 USD za porcję. Ten deser ma 471 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Ten przepis z Foodnetwork wymaga bitej polewy, bitej mieszanki polewy, cytryny i twarogu cytrynowego. Z łyżką wynik 15%, to danie nie jest tak wybitne. Podobne przepisy to Mroźne Ciasto Cytrynowe, Mroźne Ciasto Cytrynowe, oraz Ciasto Z Szyfonu Cytrynowego.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W mikserze stojącym lub ręcznym ubij 1/2 szklanki mleka i wysusz bitą mieszankę w dużej misce przez 4 minuty lub do uzyskania lekkiej i puszystej masy. Odłóż na bok. W innej dużej misce ubij 1 słoik twarogu cytrynowego, mieszankę budyniu cytrynowego i pozostań 1/2 szklanki mleka przez 2 minuty lub do uzyskania gładkości i zgęstnienia. Złóż bitą mieszankę polewy do mieszanki budyniu cytrynowego. Łyżka do ciasta.
Rozłóż lekko rozmrożoną bitą polewę na mieszance cytryny. Zawiruj pozostały twaróg cytrynowy przez ubitą polewę. Zamroź przez 30 minut przed podaniem. W razie potrzeby udekoruj ciasto słodzonymi plasterkami cytryny.
Pokrój czystą, suchą cytrynę na bardzo cienkie plasterki. Za pomocą pędzla do ciasta równomiernie posmaruj obie strony każdego plasterka białkami jaj.
Posyp cukrem i pozostaw do wyschnięcia na ruszcie.
Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce to moje najlepsze typy na ciasto. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Możesz spróbować Snake River Late Harvest Riesling. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 16 dolarów za butelkę.
![Snake River Późne Zbiory Riesling]()
Snake River Późne Zbiory Riesling
Wykonane z winogron pozostawionych do powieszenia na winorośli w naszej winnicy estate Arena Valley, Late Harvest Riesling to nasze oryginalne wino deserowe. Nasz 2011 ma limonkowy nos z nutą minerałów i miodowym wykończeniem. Ciesz się tym winem z deserami na bazie owoców lub jako orzeźwiający aperitif.