Frosted Fruit Żelatyna Deser
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj deseru z żelatyną z matowych owoców. Ten przepis zawiera 9 porcji z 125 kalorii, 4G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 6% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka bananów, wody, ananasów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Żelatyna Z Owoców Matowych, Sałatka Żelatynowa Matowa, oraz Frosted Ananas Cytryna Żelatyna podobnych receptur.
Instrukcje
Odmierzyć 1-1 / 8 łyżeczek żelatyny; odstawić do polewy. W małym rondlu posypać pozostałą żelatynę zimną wodą; odstawić na 1 minutę. Gotować na małym ogniu, mieszając, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
Zdjąć z ognia; wymieszać 2 szklanki soku żurawinowego i soku pomarańczowego.
Umieść ananasa i banany w 8-in. kwadratowe naczynie pokryte sprayem do gotowania.
Wlać mieszaninę soku na owoce. Przykryj i przechowuj w lodówce przez 45-60 minut lub do uzyskania twardości.
Do polewy, w małym rondlu, posypać zarezerwowaną żelatynę pozostałym sokiem żurawinowym; odstawić na 1 minutę. Wymieszać z cukrem. Gotować na małym ogniu, mieszając do całkowitego rozpuszczenia.
Umieść jogurt w misce; wymieszaj mieszaninę żurawinową.
Rozprowadzić na żelatynie. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny.