Frittata z dzikich grzybów ze świeżą miętą
Need a posiłek bezglutenowy, pierwotny i דל פחמימות,zny? Frittata z dzikich grzybów ze świeżą miętą może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 135 kalorii, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 80 centów za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś jajka, ząbek czosnku, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Frittata Z Grzybami I Dzikim Ryżem, Frittata z grzybami i kozim serem, oraz Frittata z dzikiego grzyba z cheddarem, zieloną cebulą i groszkiem.
Instrukcje
Pozycja stojaka piekarnika 8 cali od źródła ciepła brojlerów; rozgrzej brojlery.
Rozgrzać olej w patelni odpornej na przywieranie o średnicy 10 cali na średnim ogniu.
Dodać grzyby i smażyć tylko do złotego, o 4 protokół. Zmniejszyć ciepło do średniego. Wymieszać z czosnkiem. Gotować, aż grzyby będą miękkie, o 6 minut dłużej.
W średniej misce wymieszać jajka, starty parmezan, świeżą miętę i 1/2 łyżeczki soli.
Wlać mieszaninę jaj równomiernie na grzyby na patelni. Gotować mieszaninę, aż boki i dół są ustawione, ale centrum jest nadal luźne, działa gumowa szpatułka wokół boków patelni od czasu do czasu, ale nie pozwalając niegotowane mieszaniny uruchomić pod gotowane jajka, o 3 protokół. Broil aż mieszanina jest po prostu ustawić na górze i gotowane przez, O 2 protokół. Fajne 2 minuty.Uruchom szpatułkę wokół boków patelni poluzować frittata.
Umieść talerz na patelni. Odwróć frittatę na talerz. Schłodzić frittatę do temperatury pokojowej. (Można przygotować 2 godziny wcześniej. Przykryć frittata i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Frittatę pokroić w kliny i podawać.