Frittata z boczkiem i szparagami

Frittata z boczkiem i szparagami może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Jedna porcja zawiera 443 kalorii, 23G białka, oraz 36g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Za $1.98 za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne dieta. Udaj się do sklepu i podnieś szparagi, ser cheddar, pomidor i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać jajka, możesz podążać za tym daniem głównym z Czekoladowe Ciasto pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Frittata z boczkiem i szparagami, Szparagi, boczek Kanadyjski i ser Frittata: niskowęglowodanowa, oraz Asparagus Frittata dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Gotuj boczek, aż będzie chrupiący.
Odcedź, zachowując 1 łyżkę stołową. W 9-calowym. lub 10 cali. żaroodporna patelnia, ciepło zarezerwowane kapanie na średnim poziomie.
Dodaj szparagi, cebulę i czosnek; smaż, aż cebula będzie miękka. Pokruszyć boczek i odstawić około jednej trzeciej na polewę. W dużej misce wymieszaj pozostały boczek, jajka, pietruszkę, sól i pieprz.
Wlej mieszankę jajeczną na patelnię; wymieszać. Na wierzch z plastrami pomidora, serem i pozostałym boczkiem. Przykryj i gotuj na średnim ogniu przez 10-15 minut lub do momentu, gdy jajka prawie się zestalą. Rozgrzej brojlery; umieść patelnię 6 cali. od ognia przez 2 minuty lub do lekkiego zrumienienia.