Frittata karczochowo-grzybowa
Karczoch i grzyb Frittatan jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 242 kalorie, 13g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.88 za porcję. Mieszanka grubo ostrego sera cheddar, pieczarki crimini, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Zawsze Hit Karczoch Frittata, Karczoch Frittata, oraz Karczoch Ziemniaczany Frittata.
Instrukcje
Rozgrzać 2 łyżki oleju na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodaj karczochy na patelni; posypać solą i pieprzem i smażyć, aż zacznie brązowieć wokół krawędzi, o 4 protokół.
Dodać czosnek i 1/2 szklanki wody, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż karczochy będą miękkie, gdy podstawa jest przekłuta małym ostrym nożem, o 10 protokół. Odkryć i gotować, aż płyn pozostały w patelni odparuje.
W dużej misce ubić jajka i 2 łyżki sera.
Podgrzać 2 łyżki oleju w średniej nonstick żaroodpornej patelni na średnim ogniu.
Dodać grzyby; smażyć, aż zbrązowieje, o 5 protokół. Pat karczochy suche; dodać do patelni i wymieszać 2 protokół.
Dodać jajka; wymieszać, aby zmiksować. Zmniejszyć ogień do medium, przykryć, i gotować, aż jajka są prawie ustawione, o 5 protokół.
Posypać pozostałymi 2 łyżkami sera.
Przenieść frittata do brojlerów. Broil tylko do ustawionego w centrum, o 1 minutę. Za pomocą gumowej szpatułki poluzuj krawędzie frittaty i wysunąć na talerz.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.