Frittata gryzie z Chardą, kiełbasą i fetą
Frittata gryzie z Chardą, kiełbasą, a Fetan jest bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne przepis z 20 porcjami. Jedna porcja zawiera 100 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka liści pietruszki, jajka, łagodne kiełbaski i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Sprawdza się jako niedrogi posiłek poranny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Szwajcarska Chard I Feta Frittata, Frittata z Chardą Szwajcarską i kiełbasą, oraz Szpinak, suszone pomidory i Feta Frittata Bites dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. Spray 8 x 8 x 2-inchglass pieczenia naczynia z nonstick spray.Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia.
AddSwiss chard i gotować tylko do zwiędnięcia, o 2 protokół.
Drenaż. Drobno posiekać chard, a następnie umieścić w ręczniku kuchennym i wycisnąć. Odstaw chard na bok.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick overmedium-wysokie ciepło.
Dodaj cebulę na patelnii smażyć do miękkości, 4 do 5 protokół.
Addsausage i sauté aż brązowy i gotowane przez, zrywając z widelcem, 5 do 7minutes.
Zdjąć z ognia i ostudzić.
Ubić jajka, śmietanę, sól i pieprz wdużej misce do wymieszania.
Dodać chard i ostudzić mieszaninę, następnie feta; wymieszać, aby wymieszać.
Przenieść mieszaninę do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Piec frittata aż ustaw w centrum, 45 do55 minut.
Przenieść naczynie do pieczenia rackand chłodne frittata 15 do 20 protokół.
Placeplatter na szczycie naczynia z frittata. Za pomocą pieczenia, przytrzymaj naczynie do pieczenia i talerz mocno i odwróć frittatę na talerz;umieść inny talerz na górze frittaty i ponownie przekręć, aby frittata była po prawej stronie.
Pokrój frittatę na 20 sztuk. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej.
Umieść frittatapieces na obramowanej blasze do pieczenia. Cover andchill. Rozgrzać w piekarniku 163° do ogrzania, około 10 minut.
Przenieść kawałki frittata na talerz.
Udekorować każdy kawałek natką pietruszki; servewarm lub w temperaturze pokojowej.