Fresh Pickle Relish
Need a bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawki? Świeży pikle Relish może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 41 kalorii. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oleju roślinnego, octu ryżowego unseasoned, mielonej kurkumy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Fresh Pickle Relish, Sweet Pickle Relish, oraz Sweet Pickle Relish.
Instrukcje
Ogórek przełożyć na sito o drobnej siatce ustawione na średniej misce; wymieszać z 1 łyżeczką soli.
Odstawić na 10 minut, a następnie dobrze wycisnąć, aby usunąć jak najwięcej wilgoci (nie spłukiwać).
W międzyczasie rozgrzać olej w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodać nasiona gorczycy i gotować, mieszając, aż zaczną pękać, o 1 minutę.
Wymieszać imbir i kurkumę i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać ocet i cukier i gotować, aż syropy, o 5 minut dłużej.
Wymieszać z ogórkiem; przenieść do małej miseczki i doprawić solą.
DO AHEAD: Relish można zrobić 1 tydzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.