Francuskie makaroniki
Przepis na Makaroniki francuskie można przygotować w około 1 godzinę. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, wegetariański i przyjazny dla diety przepis zawiera 410 kalorii, 5 g białka i 29 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 osobom. Za 70 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako deser śródziemnomorski. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Mieszanka mąki migdałowej, cukru, wody i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 9%, to danie można ulepszyć. Makaroniki francuskie, francuskie makaroniki z malinową czekoladą i francuskie makaroniki z malinową czekoladą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Wymieszaj cukier cukierniczy z mąką migdałową i przesiej przez tammie lub sitko o bardzo otwartych oczkach. W mikserze z końcówką do ubijania ubić białka na pianę.
Dodaj cukier (i barwnik spożywczy, jeśli używasz) i ubijaj, aż masa będzie sztywna.
Dodać 1/3 mieszanki migdałowej i częściowo wymieszać.
Dodaj kolejną 1/3 i złóż częściowo.
Dodaj ostatnią 1/3 i wymieszaj, pozostawiając kilka drobinek białek. Będzie wyglądać jak spłaszczona pianka marshmallow.
Umieść rękaw cukierniczy z zamykaną szpilką w wysokim okrągłym pojemniku, zaginając jego krawędź nad brzegiem pojemnika, aby łatwo go napełnić. Wyciśnij kropki bezy w każdym rogu, aby przykleić kawałek papieru pergaminowego do blachy. Układaj rzędy pocałunków w odległości 1 cala każdy (wielkość ćwiartki) w odległości pół cala od siebie.
Piec około 17 minut, aż ciasto będzie bardzo jasnobrązowe.
Wlej 1/4 szklanki wody pod pergamin na obu końcach arkusza, aby je odparować.
Pozostaw do ostygnięcia i obierz.
Łatwy krem maślany: W mikserze z końcówką do ubijania bardzo dobrze ubij masło, często zdrapując miskę, aż stanie się jasne i puszyste.
Dodać cukier cukierniczy i miksować na niskich obrotach.
Zalej aromaty gorącą wodą. Schładzaj do tygodnia, aż będzie gotowy do użycia, a następnie doprowadź do temperatury pokojowej.
Makaroniki posmaruj kremem maślanym i zrób małe kanapki. Przechowywać w zakrytym pudełku, schłodzone.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Makaroniki świetnie komponują się z kremowym sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Barefoot Bubbly Extra Dry z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Barefoot Bubble Extra Dry]()
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.