Francuski Chleb Szybki z szynką i serem
Francuski Chleb z szynką i serem może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 77 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 341 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz proszek do pieczenia, oliwki niçoise w małych kostkach, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowana szynka z serem francuskie tosty na szybki obiad w tygodniu, Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, oraz Suwaki z szynką i serem hawajskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku. Obficie pokryć metalową patelnię z masłem o wymiarach 9 na 5 cali; odstawić.
Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól, soda oczyszczona i pieprz razem w dużej misce, aż napowietrzone i wszelkie duże grudki są podzielone.
Dodać ser, szynkę i oliwki i wrzucić do mieszaniny mąki, aż kawałki są oddzielone i równomiernie powlekane; odstawić.
Umieść jajka, mleko i roztopione masło w średniej misce i ubijaj na gładką masę.
Dodać tę mieszaninę jaj do mieszaniny mąki i mieszać, aż mąka jest po prostu włączone, uważając, aby nie overmix (kilka smug mąki są OK; ciasto będzie bardzo grube).Za pomocą gumowej szpatułki zeskrobaj ciasto na przygotowaną patelnię, wciskając je w narożniki i wygładzając górę.
Piec, aż chleb będzie złoty kolor i wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty (test kilka miejsc, bo może trafić kieszeń sera), o 40 do 45 minut.
Umieść patelnię na stojaku z drutu, aby ostygła przez 15 minut. Poprowadź nóż po obwodzie chleba i obróć go na stojak.
Pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 30 minut więcej przed krojeniem.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Francuski można połączyć z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jednym z win, które można spróbować jest Cru Monplaisir Bordeaux Superieur. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Cru Monplaisir Bordeaux Superieur]()
Cru Monplaisir Bordeaux Superieur
Wykonany z polerowanym stylem oferuje klasyczne Bordeaux aromaty śliwek, fig, grafitu, czarnej porzeczki i odrobiny dębu. Cabernet nadaje strukturę i jędrność jedwabistym taninom, kończy się umiarkowanie długo i świeży liściasty. Para z rozmarynem i tymiankiem duszone baranki lub krótkie żeberka hamburgery zwieńczone Gruyere.