Francuska Zupa Cebulowa

Francuska zupa cebulowa może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.33 za porcję. To danie główne ma 573 kalorie, 28g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Jeśli masz liście laurowe, cebulę, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Le Cafe Ile St. Louis zupa cebulowa Gratinee – to nowe podejście do klasycznej francuskiej zupy cebulowej, Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette, oraz Crockpot francuska zupa cebulowa z serowym tostem francuskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: osiem 12-uncjowych crocks zupy
Roztopić masło w bardzo dużym holenderskim piekarniku lub garnku na średnim ogniu.
Dodać połowę cebuli i posypać 1/2 łyżeczki soli i kilka mielonych czarnego pieprzu. Wierzch z pozostałą cebulą i posypać 1/2 łyżeczki soli i więcej pieprzu.
Dodaj liście laurowe i tymianek i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie bardzo miękka i po prostu zacznie brązowieć, około 1 godziny. (Cebula zacznie przyklejać się do dna patelni i zmieni kolor na brązowy po około 30 minutach; po prostu skrobaj je i mieszaj z resztą cebuli.)
Dodaj wino do garnka, doprowadzić do duszenia i gotować, aż prawie całkowicie odparował, o 4 protokół.
Dodać bulion wołowy i 1 szklanka wody, doprowadzić do duszenia i gotować, aż smaki się razem i zupa jest bogata, o 45 protokół. Doprawić 1/2 łyżeczki soli i kilkoma zmielonymi szczypcami czarnego pieprzu. Albo utrzymać zupę ciepłą na niskim palniku lub całkowicie ostudzić, schłodzić i podgrzać później. (Gotowaną zupę można schłodzić do 2 dni lub schłodzić i zamrozić do 1 miesiąca.)
Umieść cztery naczynia do zupy na obramowanej blasze do pieczenia i wypełnij je około 3/4 drogi gorącą zupą. Na wierzch każdej kromki chleba przykryć Gruyere. Broil aż Gruyere jest złoty brąz (nie bój się, jeśli niektóre pęcherzyki zupy się), 2 do 3 protokół. Powtórz z pozostałą zupą, chlebem i Gruyere.