Francuska tarta z rabarbarem

Francuska tarta z rabarbarem
Jeśli masz o 1 godzina i 30 minut do spędzenia w kuchni francuska tarta rabarbarowa może być świetnym lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 311 kalorii, 5G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.67 za porcję. Wiele osób naprawdę lubi to śródziemnomorskie danie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga żółtka, mąki, cukru i soku z cytryny. 307 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Świetnie sprawdza się jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tarta Z Rabarbarem, Tarta Bezowa Rabarbarowa, oraz Tarta Truskawkowo-Rabarbarowa.

Instrukcje

1
Pokrój rabarbar na pałki o długości 10,5 cm, używając kawałków o mniej więcej tej samej szerokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
2
Waniliową, cukier, sok z cytryny i 300 ml wody (lub tyle, aby pokryć rabarbar) umieścić na szerokiej patelni lub płytkiej zapiekance ustawionej na małym ogniu. Po rozpuszczeniu cukru dodajemy rabarbar i gotujemy na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Wyjmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia w syropie, najlepiej na noc lub przez co najmniej 1 godzinę. w ten sposób rabarbar powinien być idealnie ugotowany, ale nadal zachować swój kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
4
Aby zrobić ciasto, włóż mąkę, migdały, cukier i masło do robota kuchennego. Blitz aż mieszanina przypomina bułkę tartą. Podczas pracy silnika dodaj żółtko i zanurz w 1-2 łyżkach zimnej wody. Wywinąć na powierzchnię roboczą i krótko zagnieść, aby połączyć mieszaninę w ciasto. Owinąć folią spożywczą i schłodzić przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Podczas gdy ciasto chłodzi, zrobić cukiernię crme.
6
Podgrzać mleko i zarezerwowane nasiona wanilii na patelni ustawionej na średnim ogniu, aż prawie się zagotuje. W międzyczasie ubić żółtka, cukier i mąkę razem w dużej misce, aż bledną. Kontynuuj ubijanie podczas wlewania gorącego mleka na mieszaninę jajeczną. Wycierać rondel i odcedzić płyn z powrotem do patelni przez sito. Umieścić na średnim ogniu i mieszać w sposób ciągły, aż mieszanina ma gęstą konsystencję kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Zeskrobać do czystej miski, przykryć powierzchnię folią spożywczą, aby zapobiec tworzeniu się skóry i schłodzić przez co najmniej 1 godzinę lub do 2 dni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
8
Wyjąć ciasto z lodówki. Jeśli jest trochę twardy, pozostaw go w temperaturze pokojowej, aby zmiękczyć na około 10 minut.
9
Rozwałkować do grubości 1 mm na lekko posypanej mąką powierzchni. Użyj ciasta, aby wyłożyć prostokątną blachę tartą o wymiarach 12 x 35 cm, upewniając się, że dociskasz ciasto do karbowanych krawędzi (możesz użyć tępego końca noża, aby pomóc ci to zrobić). Pozostaw nadmiar ciasta zwisający. Schłodzić przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
10
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
11
Wyjąć ciasto z lodówki, wyłożyć pergaminem do pieczenia i napełnić fasolą do pieczenia. Blind-piec przez 20 minut, następnie usunąć pergamin i fasolę, i kontynuować pieczenie przez 8 minut więcej, aż blady złoty i biszkopt. Użyj ostrego ząbkowanego noża, aby przyciąć zwisające ciasto, aby uzyskać czystą krawędź. Chłodny w puszce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
12
Kawałki rabarbaru wyjąć z syropu i odstawić na bok. Wrzuć syrop do płyty i gotuj, aż będzie gęsty i lepki. Pozostawić do ostygnięcia. Aby zakończyć cukiernię crme, ubij śmietanę, aż uzyska miękki szczyt i złóż ją do schłodzonej mieszanki. Jest to łatwiejsze, jeśli zaczniesz od ubijania odrobiny kremu, a następnie składania pozostałych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
13
Wyjmij pojemnik na ciasto z blachy i połóż na talerzu. Napełnić cukiernią crme i wygładzić powierzchnię. Ostrożnie ułóż rabarbar na całej długości tarty, starając się dopasować je do siebie. Użyj pędzla do ciasta, aby polać tartę syropem rabarbarowym. Schłodzić przez 30 minut przed podaniem. Ta tarta będzie przechowywać przez 3 dni w lodówce, jednak najlepiej jeść w dniu, w którym została wykonana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje do tarty. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn