Food52 ' s Sweet Potato and Pancetta Gratin
Zapiekanka ze słodkich ziemniaków i pancetty Food52 to bezglutenowe i pierwotne przystawka. Jedna porcja zawiera 169 kalorii, 5G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, słodkie ziemniaki, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 197 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków I Pancetty, Zapiekanka z ziemniaków Pancettan i Porcini, oraz Zapiekanka Dauphinois o Smaku szałwiowym z ziemniakami, słodkimi ziemniakami i P dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. Obficie pokryj 12-szklankową puszkę muffin masłem, olejem lub nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Obrać słodkie ziemniaki i pokroić w 1/8-cal-grube rundy. Do każdej filiżanki muffinki włóż plasterek słodkiego ziemniaka. Na wierzchu posypać łyżeczką rozdrobnionego Gruyère i pokrojoną w kostkę pancettę; posypać odrobiną soli i białego pieprzu. Powtórz dwa razy, nakładając mniejsze plastry słodkich ziemniaków, jeśli to konieczne, aby uzyskać pełną warstwę i używając wszystkich plastrów. Rozsypać pozostały ser i pancetta na wierzchu. Łyżka łyżki ciężkiej śmietany na wierzchu każdej tarki.
Przykryj patelnię luźno arkuszem folii aluminiowej.
Wyjąć folię i piec, odsłonięte, przez 20 do 25 minut, aż słodkie ziemniaki będą miękkie.
Pozostawić do ostygnięcia na 10 minut przed wyjęciem kraty z puszki muffin i porcji.