Fondue z serem cheddar
Cheddar Fondue może być dokładnie tym przystawką, której szukasz. Ten przepis pozwala na przygotowanie 20 porcji, każda zawiera 84 kalorie , 3 g białka i 7 g tłuszczu . Za 18 centów za porcję przepis ten pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 10 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i kup różyczki brokułów, ser cheddar, mleko i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 15 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Wypróbuj Herb and Cheddar Cordon Bleu , Spicy Salad with Kidney Beans, Cheddar, and Nuts i Apple Cheddar Palmiers , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W małym rondelku rozpuść masło; wmieszaj mąkę, sól, jeśli chcesz, musztardę, pieprz i sos Worcestershire, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Stopniowo dodawaj mleko. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Zmniejsz ogień.
Dodaj ser; gotuj i mieszaj, aż ser się rozpuści.
Przełożyć do garnka do fondue lub wolnowaru o pojemności 1-1/2 qt; trzymać w cieple.
Podawać z chlebem, szynką, kiełbasą i/lub brokułami.