Fondue Porcini z szynką i Ciabattą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Fondue Porcini z szynką i Ciabattanem. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.92 za porcję. Jedna porcja zawiera 742 kalorie, 53g białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, borowiki, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sauvignon blanc można śledzić to danie główne z Babeczki Winne Sauvignon Blanc jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Czekoladowe Fondue & Swissmar Żeliwny Zestaw Do Fondue Giveaway, Family Fondue Night {Moje Ulubione Fondue + gratis!}, oraz Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 1 szklankę gorącej wody w małej misce; dodaj suszone borowiki.
Odstawić, aż grzyby będą miękkie, około 25 minut.
Grzyby wyjąć z wody łyżką szczelinową; drobno posiekać.
Przenieść moczenie cieczy do dużej patelni, pozostawiając osad.
Dodać czosnek i posiekane grzyby. Dusić na średnim ogniu, aż prawie cała ciecz zostanie wchłonięta, około 4 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Umieść garnek do fondue na stojaku; zapal świecę lub Sterno.
Wymieszać 1 łyżkę wina i skrobi kukurydzianej w małej misce. Przynieś Pozostałe 1 1/4 szklanki wina, aby gotować na wolnym ogniu w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać sery drobnymi garściami, mieszając, aż się stopią.
Dodać mieszankę skrobi kukurydzianej. Przynieś na wolnym ogniu. Mieszaj, aż fondue lekko zgęstnieje i zacznie bąbelkować, około 2 minut. Doprawić do smaku pieprzem.
Wlać fondue do przygotowanego garnka. Zawirować w borowiki.
Podawać z ciabattą i szynką do maczania.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Santa Margherita Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon