Foie Gras toasty z Sauternes Geleé
Jedna porcja zawiera 16 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 36 i kosztuje 2 centy za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, masło, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Tosty Foie Gras z zielenią i glazurą Verjus Port, Pierogi foie Gras z foie gras, oraz Foie Gras I Piernik dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko olej płytkie 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia lub patelni i dolnej linii i boków z arkuszem folii.
Podsmażamy i gotujemy w małym ciężkim rondlu, mieszając aż cukier się rozpuści.
Tymczasem, posypać żelatynę nad wodą w małej misce i niech zmiękczają 1 minutę.
Wlać gorące wino na mieszaninę żelatyny, następnie mieszać, aż żelatyna się rozpuści. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Wlać mieszaninę wina-żelatyny do wyłożonego naczynia i schłodzić, przykryte, aż Zestaw, co najmniej 4 godziny.
Wyjąć żel z naczynia za pomocą folii i przenieść na deskę do krojenia.
Pokrój gelée na 3/4-calowe kwadraty (bez przecinania plastiku).
Pokrój foie gras na kwadraty o grubości około 1/4 cala.
Przełożyć kwadraty szpatułką przesuniętą na tacę wyłożoną folią, a następnie ułożyć kwadrat gelée (będziesz miał dodatkowe gelée). Schłodzić, przykryty folią, aż będzie gotowy do podania.
Rozgrzej piekarnik do 232° z regałem w górnej trzeciej.
Przyciąć skórki z chleba, następnie posmarować masłem i wyciąć 6 (1 1/4 cala) kwadratów z każdego kromki. Ułożyć na 4-stronnej patelni i piec do złotego koloru, około 6 minut.
Top toasty z foie-gras-and-gelée stosy.
* Gelée można schłodzić do 2 dni.* Stosy Foie-gras i gelée można schłodzić do 1 dnia.* Chleb można posmarować masłem i pokroić (ale nie wypiekać) 2 godziny wcześniej i schłodzić, przykryć folią.