Foie Gras toasty z Sauternes Geleé

Foie Gras toasty z Sauternes Geleé
Jedna porcja zawiera 16 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 36 i kosztuje 2 centy za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, masło, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Tosty Foie Gras z zielenią i glazurą Verjus Port, Pierogi foie Gras z foie gras, oraz Foie Gras I Piernik dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Lekko olej płytkie 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia lub patelni i dolnej linii i boków z arkuszem folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
2
Bring
3
Podsmażamy i gotujemy w małym ciężkim rondlu, mieszając aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
SauternesSauternes
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Tymczasem, posypać żelatynę nad wodą w małej misce i niech zmiękczają 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Wlać gorące wino na mieszaninę żelatyny, następnie mieszać, aż żelatyna się rozpuści. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Wlać mieszaninę wina-żelatyny do wyłożonego naczynia i schłodzić, przykryte, aż Zestaw, co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Wyjąć żel z naczynia za pomocą folii i przenieść na deskę do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
8
Pokrój gelée na 3/4-calowe kwadraty (bez przecinania plastiku).
9
Pokrój foie gras na kwadraty o grubości około 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Foie GrasFoie Gras
10
Przełożyć kwadraty szpatułką przesuniętą na tacę wyłożoną folią, a następnie ułożyć kwadrat gelée (będziesz miał dodatkowe gelée). Schłodzić, przykryty folią, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
11
Rozgrzej piekarnik do 232° z regałem w górnej trzeciej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
12
Przyciąć skórki z chleba, następnie posmarować masłem i wyciąć 6 (1 1/4 cala) kwadratów z każdego kromki. Ułożyć na 4-stronnej patelni i piec do złotego koloru, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Top toasty z foie-gras-and-gelée stosy.
1
* Gelée można schłodzić do 2 dni.* Stosy Foie-gras i gelée można schłodzić do 1 dnia.* Chleb można posmarować masłem i pokroić (ale nie wypiekać) 2 godziny wcześniej i schłodzić, przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje36
Ocena Zdrowia0
Magazyn