Foie Gras toasty z Sauternes Geleé

Foie Gras toasty z Sauternes Geleé
Jedna porcja zawiera 16 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 36 i kosztuje 2 centy za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, masło, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Tosty Foie Gras z zielenią i glazurą Verjus Port, Pierogi foie Gras z foie gras, oraz Foie Gras I Piernik dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Lekko olej płytkie 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia lub patelni i dolnej linii i boków z arkuszem folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
2
Bring
3
Podsmażamy i gotujemy w małym ciężkim rondlu, mieszając aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
SauternesSauternes
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
4
Tymczasem, posypać żelatynę nad wodą w małej misce i niech zmiękczają 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Wlać gorące wino na mieszaninę żelatyny, następnie mieszać, aż żelatyna się rozpuści. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Wlać mieszaninę wina-żelatyny do wyłożonego naczynia i schłodzić, przykryte, aż Zestaw, co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Wyjąć żel z naczynia za pomocą folii i przenieść na deskę do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
8
Pokrój gelée na 3/4-calowe kwadraty (bez przecinania plastiku).
9
Pokrój foie gras na kwadraty o grubości około 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Foie GrasFoie Gras
10
Przełożyć kwadraty szpatułką przesuniętą na tacę wyłożoną folią, a następnie ułożyć kwadrat gelée (będziesz miał dodatkowe gelée). Schłodzić, przykryty folią, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
11
Rozgrzej piekarnik do 232° z regałem w górnej trzeciej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
12
Przyciąć skórki z chleba, następnie posmarować masłem i wyciąć 6 (1 1/4 cala) kwadratów z każdego kromki. Ułożyć na 4-stronnej patelni i piec do złotego koloru, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
13
Top toasty z foie-gras-and-gelée stosy.
1
* Gelée można schłodzić do 2 dni.* Stosy Foie-gras i gelée można schłodzić do 1 dnia.* Chleb można posmarować masłem i pokroić (ale nie wypiekać) 2 godziny wcześniej i schłodzić, przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje36
Ocena Zdrowia0
Magazyn