Focaccia
Przepis Focaccia może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 918 kalorii, 31g białka, oraz 79 g tłuszczu każdy. Na 4,56 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz salami, majonez, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest solidne. Podobne przepisy to Jak zrobić Chleb Focaccia & rozmaryn czosnek Focaccia, chleb z bazylią focaccia, jak zrobić chleb z bazylią focaccia, oraz Focaccia.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Oil 1 (11 przez 17-calowy) blacha do pieczenia.
Wlać 1/4 szklanki oliwy z oliwek w misce do mieszania.
Umieścić ciasto w misce i natrzeć oliwą z oliwek.
Niech ciasto osiągnie temperaturę pokojową. Ciasto rozluźni się i lekko wyrośnie w misce. Na lekko posmarowanej mąką powierzchni roboczej zagniataj ciasto lekko, aż będzie gładkie.
Rozwałkuj ciasto na prostokątny kształt, około 12 na 10 cali.
Szczotkować nadmiar mąki i przenieść do naoliwionej blachy do pieczenia.
Posmarować oliwą z oliwek i odstawić na około 15 do 20 minut. Wciśnij palce do ciasta, aby uzyskać równomiernie rozmieszczone wgłębienia, posmaruj pozostałą oliwą z oliwek i posyp szarą solą.
Piec około 15 do 20 minut, chleb powinien być rumiany i chrupiący Na spodzie.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić do ciepłej temperatury pokojowej.
W międzyczasie połącz suszone pomidory, ocet sherry i oliwę z oliwek w blenderze. Zmiksować na gładką masę i dodać do smaku sól i pieprz.
Pokrój arkusz focaccia na pół tak, jakbyś robił 1 gigantyczną kanapkę.
Wierzch chleba posmarować majonezem, a spód sosem z suszonych pomidorów.
Połóż warstwę każdego pokrojonego mięsa, a następnie warstwę provolone, a następnie warstwę pomidorów. Pomidory przyprawiamy solą i pieprzem, topujemy rukolą i układamy na wierzchu górną połowę focaccii. Twoja 1 gigantyczna kanapka może być teraz krojona na pojedyncze kanapki lub kęs wielkości kwadratów.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon