Flądra, krem z czerwonej papryki i risotto ze szparagami
Flądra, krem z czerwonej papryki i risotto ze szparagami wymaga ok. 35 minut od początku do końca. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 4,23 zł za porcję. To danie główne ma 328 kalorii, 33g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. 10 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz bazylia, pieczona papryka, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 80%. Podobne przepisy to A-Maize-Ing Grace: Risotto z czerwoną papryką, kukurydzą i boczkiem, Ciepłe szparagi i boczek tosty z czerwoną papryką-szalotka Vinaigrette, oraz Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Wlać olej do naczynia do pieczenia 13 na 9 cali. Ułóż ryby na oleju, składając końce pod środkiem, aby utworzyć małe kieszenie.
Rybę posypać solą i pieprzem. Piecz przez 5 minut.
Dodaj szparagi do naczynia i piecz przez 5 do 7 minut dłużej.
Wyjmij z piekarnika i utrzymuj rybę w cieple.
Przygotować risotto zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i dodać szparagi. W międzyczasie, puree pieczone papryki i sos alfredo w blenderze; przenieść do małego rondla i niech gotować.
Podawać rybę z sosem i risotto ze szparagami.
Dekoruj gałązkami świeżej bazylii.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santi Sortesele Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.