Flautas Z Kurczaka
Chicken Flautas to bezglutenowe przepis z 36 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 125 kalorii. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka tortilli kukurydzianych, połówki piersi kurczaka, ser Monterey jack i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 745 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Taquitos o Flautas de Pollo (Taquitos z kurczaka lub Flautas), Flauta z kurczakiem i serem, oraz Pieczony Kurczak Flautas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W średniej misce połączyć rozdrobnionego kurczaka, sos picante i mielonego kminku.
Na małej patelni rozgrzać olej roślinny na średnim ogniu.
Umieść tortillę kukurydzianą w oleju na 1 do 2 sekund po obu stronach, aby zmiękczyć. Powtórz ze wszystkimi tortillami (jeśli to możliwe, niech ktoś pomoże Ci to zrobić).
Tortille umieść na ręczniku papierowym, aby nasiąknąć olejem.
Na środku tortilli umieścić 1 łyżkę mieszanki kurczaka i posypać serem.
Zwiń tortillę i umieść na lekko nasmarowanej blasze ciastek, zszywaj bokiem w dół. Powtarzaj ze wszystkimi tortillami, aż mieszanina kurczaka zniknie. Jeśli został jakiś ser, posyp go zwijanymi tortillami.
Tortille piec w nagrzanym piekarniku przez 15 do 25 minut lub aż tortille będą trochę chrupiące i złociste.