Flatbread ze świeżymi figami, Monterey Jack, serem pleśniowym i czerwonym winem

Flatbread ze świeżymi figami, Monterey Jack, serem pleśniowym i czerwonym winem
Flatbread ze świeżymi figami, Monterey Jack, serem pleśniowym i czerwonym winem to Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 4,81 zł / porcja, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 64G tłuszczu, oraz w sumie 1354 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz ser monterey jack, kalifornijską oliwę z oliwek, sól koszerną i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 68%. Podobne przepisy to Sałatka z rukoli ze świeżymi figami i serem pleśniowym z winegretem cytrynowym, Grillowane świeże figi i ser pleśniowy, oraz Świeże Figi Z Serem Pleśniowym I Miodem.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Połącz wino, nasiona kopru włoskiego, ziarna pieprzu i tymianek w szerokim płytkim rondlu. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki. Odcedzić mieszaninę do blendera i wyrzucić substancje stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
PieprzPieprz
TymianekTymianek
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodać ocet i sól do smaku i zmiksować do połączenia. Przy włączonym silniku powoli dodawaj oliwę z oliwek, aż do emulgowania; dodaj miód do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
OcetOcet
MiódMiód
SólSól
3
Do ciasta: rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie w dużej misce i odstawić na 5 minut. Wymieszać 3 szklanki mąki i soli, mieszając, aż będzie gładka. Wymieszać dodatkowe 2 szklanki mąki. Dalej dodawać mąkę (do 1/2 szklanki), 1 łyżkę na raz, mieszając, aż ciasto odejdzie z miski, ale nadal będzie lepkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą i zagnieść lekko posypanymi mąką rękami. Zacznij od uderzania ciasta na blat, ciągnąc go w kierunku siebie jedną ręką i odpychając go od siebie drugą. Złóż ciasto z powrotem na siebie (użyj skrobaka stołowego lub szerokiego noża, aby zeskrobać ciasto z powierzchni). Powtarzaj, aż będzie łatwiejszy w obsłudze, około 10 razy. Zakończ wyrabianie normalnie, aż ciasto będzie gładkie, elastyczne i miękkie, ale trochę lepkie, około 10 minut. Uformuj ciasto w kulkę i przenieś do lekko naoliwionej miski; Obróć, aby pokryć. Przykryć plastikiem i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość, 3 godziny. Naciśnij go palcem, aby zobaczyć, czy to jest zrobione; wcięcie powinno pozostać.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skrobaczka Do CiastaSkrobaczka Do Ciasta
NóżNóż
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Przygotuj węgiel w rozruszniku kominowym (pozwalając na spalanie węgla, aż cały węgiel zostanie pokryty cienką warstwą szarego popiołu).
6
Dodaj do grilla i stwórz dwupoziomowy ogień, rozrzucając węgle na pół DNA grilla, układając je w kopiec o wysokości 3 brykietów, pozostawiając drugą połowę bez węgli.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Wyjmij ciasto z miski, podziel na pół i uformuj każdą połowę w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
8
Posmarować olejem i odstawić na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Rozciągnij i uformuj każdą kulkę ciasta w prostokąt 12 na 10 cali lub okrągły na płaskiej powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
10
Umyj blaty każdego z nich olejem i posyp solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
11
Odstawić na 15 minut.
12
Umieść na grillu bezpośrednio nad węglami, naoliwioną stroną w dół i grilluj, aż lekko złocisty brąz, około 1 minuty. Odwróć i grilluj przez 1 minutę dłużej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
13
Ułóż płaskie pieczywo na płaskiej powierzchni i podziel ser Monterey Jack równomiernie na wierzch. Ułożyć pokrojone figi na wierzchu i wokół fig ser pleśniowy. Wróć do grilla po przeciwnej stronie węgli, na pośrednie ciepło, zamknij pokrywę i gotuj, aż ser się stopi i figi zostaną podgrzane przez około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
Ser PleśniowySer Pleśniowy
SerSer
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
14
Wyjąć z grilla i skropić odrobiną czerwonego wina vinaigrette i udekorować listkami pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
VinaigretteVinaigrette
Czerwone WinoCzerwone Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
15
Pokrój i podawaj natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn