Flan Ze Słodkich Ziemniaków

Flan Ze Słodkich Ziemniaków
Przepis słodkie ziemniaki Flan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 192 kalorie. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz śmietanę do ubijania, pół na pół, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Flan Ze Słodkich Ziemniaków, Słodkie Ziemniaki Maślane Rum Flan, oraz Dwukrotnie pieczone Skórki ze słodkich ziemniaków z orzechami pekan Streusel (akan Individual Sweet Potato Casserole).

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Przekrój słodki ziemniak widelcem; piecz do miękkości, 1 do 1 1/2 godziny, w zależności od szerokości ziemniaka. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pokrój ziemniaki na pół i miąższ miąższu w mini procesor; puree, aż będzie gładkie. Odmierz 1 szklankę puree (zachowaj pozostały puree do innego użycia). Utrzymuj temperaturę pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Wymieszaj 1/2 szklanki cukru i 2 łyżki wody w średnim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować bez mieszania, aż syrop zmieni głęboki bursztyn, od czasu do czasu wirując patelnię i szczotkując boki mokrą szczotką do ciasta, około 5 minut. Natychmiast wlać karmel do metalowej patelni o średnicy 8 cali, pozostawiając około 2 łyżki karmelu w rondlu. Używając uchwytów do garnków, zawirowaj ciasto, pozwalając karmelowi pokryć dno i około 1/2 cala w górę boków.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Uchwyt Do GarnkaUchwyt Do Garnka
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodaj pół na pół do pozostałego karmelu w rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż karmel się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na PółPół Na Pół
KarmelKarmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Jajka ubić w średniej misce do uzyskania piany.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Ubij śmietanę, sól, 1 szklankę puree ze słodkich ziemniaków i pozostałą 1/2 szklanki cukru. Stopniowo ubijać w gorącej mieszance pół na pół. Przecedzić do tego samego rondla. Wymieszać na średnim ogniu 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree Ze Słodkich ZiemniakówPuree Ze Słodkich Ziemniaków
KremKrem
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Zdjąć z ognia; ubijać w porcie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Wlać krem do przygotowanej patelni tortowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
9
Umieść patelnię tortową w dużej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
10
Dodać tyle gorącej wody do patelni do pieczenia, aby dojść do połowy boków patelni ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
11
Piec, aż tylko ustawić w centrum, o 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Usunąć flan z wody. Schłodzić do ostygnięcia, około 5 godzin. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć; przechowywać schłodzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
13
Zanurz dno i 1 cal w górę boki ciasta na patelnię z gorącą wodą 15 sekund. Wytrzyj do sucha. Odwróć na obramowaną płytkę, skrobając karmel na patelni na flanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
WodaWoda
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn