Flan Ze Słodkich Ziemniaków
Przepis słodkie ziemniaki Flan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 192 kalorie. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz śmietanę do ubijania, pół na pół, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Flan Ze Słodkich Ziemniaków, Słodkie Ziemniaki Maślane Rum Flan, oraz Dwukrotnie pieczone Skórki ze słodkich ziemniaków z orzechami pekan Streusel (akan Individual Sweet Potato Casserole).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Przekrój słodki ziemniak widelcem; piecz do miękkości, 1 do 1 1/2 godziny, w zależności od szerokości ziemniaka. Super.
Pokrój ziemniaki na pół i miąższ miąższu w mini procesor; puree, aż będzie gładkie. Odmierz 1 szklankę puree (zachowaj pozostały puree do innego użycia). Utrzymuj temperaturę pieca.
Wymieszaj 1/2 szklanki cukru i 2 łyżki wody w średnim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować bez mieszania, aż syrop zmieni głęboki bursztyn, od czasu do czasu wirując patelnię i szczotkując boki mokrą szczotką do ciasta, około 5 minut. Natychmiast wlać karmel do metalowej patelni o średnicy 8 cali, pozostawiając około 2 łyżki karmelu w rondlu. Używając uchwytów do garnków, zawirowaj ciasto, pozwalając karmelowi pokryć dno i około 1/2 cala w górę boków.
Dodaj pół na pół do pozostałego karmelu w rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż karmel się rozpuści.
Jajka ubić w średniej misce do uzyskania piany.
Ubij śmietanę, sól, 1 szklankę puree ze słodkich ziemniaków i pozostałą 1/2 szklanki cukru. Stopniowo ubijać w gorącej mieszance pół na pół. Przecedzić do tego samego rondla. Wymieszać na średnim ogniu 1 minutę.
Zdjąć z ognia; ubijać w porcie.
Wlać krem do przygotowanej patelni tortowej.
Umieść patelnię tortową w dużej patelni do pieczenia.
Dodać tyle gorącej wody do patelni do pieczenia, aby dojść do połowy boków patelni ciasta.
Piec, aż tylko ustawić w centrum, o 1 godzinę.
Usunąć flan z wody. Schłodzić do ostygnięcia, około 5 godzin. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć; przechowywać schłodzone.
Zanurz dno i 1 cal w górę boki ciasta na patelnię z gorącą wodą 15 sekund. Wytrzyj do sucha. Odwróć na obramowaną płytkę, skrobając karmel na patelni na flanie.