Flan Z Płatków Róży
Płatek róży flan wymaga około 3 godziny i 5 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański służy 4 i kosztuje 55 centów za porcję. Ten deser ma 329 kalorii, 8G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. 121 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz granulowany cukier, ramekiny, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Podobne przepisy to Miód Z Płatków Róży, Sorbet Z Płatków Róży, oraz Płatek Róży Granola.
Instrukcje
Zrób karmel, wlej do ramekinów: przygotuj ramekiny, w pobliżu pieca. Po wylaniu karmelizowanego cukru będziesz chciał pracować szybko.
Cukier i wodę umieścić w małym rondlu o grubym dnie.
Ciepło na średnim ogniu. Gdy cukrowe istoty stopią się, delikatnie mieszaj drewnianą łyżką, aby rozbić nierozgryzane grudki.
Gdy cukier stopi się, zacznie się zmieniać na złoty, a następnie ciemniejszy na brązowy. Jak tylko zmieni się silny odcień czerwonawo-brązowy, wyjmij patelnię z ognia, szybko pracując, równomiernie podziel cukier między ramekiny, pokrywając dno każdego ramekina.
Umieść ramekiny w 2-calowym głębokim naczyniu do pieczenia.
Zrób mieszaninę kremu flan: Rozgrzej piekarnik do 177°. w małym rondlu, na średnim ogniu, wymieszaj cukier i mleko, aż mleko będzie ciepłe w dotyku, a cukier całkowicie się rozpuści (około 120 ° F). Nie pozwól, aby mleko się zagotowało.
W osobnej misce wymieszać jajka, żółtka, wanilię i wodę różaną.
Temperuj mieszaninę jajek z odrobiną (około 1/4 szklanki) ciepłej mieszaniny mleka, ubijając, gdy dodajesz mleko.
Dodać mieszaninę jaj z powrotem do miski mleka. Obniżyć ciepło do niskiego i ubijać mieszaninę jaj na minutę, aż mieszanina jaj jest w pełni włączona.
Mieszankę kremu wlać do ramekinów, dodać wodę do patelni do pieczenia:
Wlać mieszaninę kremu do ramekinów, do około 1/4 cala od górnej krawędzi ramekinów.
Wlać wystarczającą ilość gorącej wody do pieczenia patelni, aby dojść do połowy boków ramekins.
Piec na środkowym stojaku w temperaturze 177°, aż środki flans są delikatnie ustawione, o 45 protokół.
Flanki przenieść do stojaka i schłodzić.
Chill: Chill do zimna, około 2 godzin. (Można dokonać 2 dni wcześniej.)
flan z ramekins, włączyć na talerzu służyć: służyć, uruchomić mały ostry nóż wokół flan poluzować. Odwróć się na talerz. Delikatnie wstrząsnąć, aby uwolnić flan. Ostrożnie wyjmij ramekin, pozwalając syropowi karmelowemu przejechać flan.
Powtórz z pozostałymi flanami i podawaj. Jeśli masz schłodzone flan w nocy i flan nie będzie łatwo zwolnić, można podgrzać go w kuchence mikrofalowej przez kilka sekund (10-1
Polecane wino: Cream Sherry, Albarino, Grenache, Moscato Dasti, Port, Tempranillo
Creme Caramel świetnie komponuje się z Cream Sherry, Albarino i Grenache. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "