Flan Z Płatków Róży
Przepis płatek róży Flan może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 4. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 329 kalorii, 8G białka, oraz 8G tłuszczu. Mieszanka mleka, ekstrakt waniliowy, cukier granulowany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 121 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 34%. Podobne przepisy to Płatek Róży Granola, Sorbet Z Płatków Róży, oraz Ciasto Z Płatkami Róży.
Instrukcje
1 Przygotuj ramekiny, w pobliżu pieca. Po wylaniu karmelizowanego cukru będziesz chciał pracować szybko.
Cukier i wodę umieścić w małym rondlu o grubym dnie.
Ciepło na średnim ogniu. Gdy cukrowe istoty stopią się, delikatnie mieszaj drewnianą łyżką, aby rozbić nierozgryzane grudki. Gdy cukier stopi się, zacznie się zmieniać na złoty, a następnie ciemniejszy na brązowy. Jak tylko zmieni się silny odcień czerwonawo-brązowy, wyjmij patelnię z ognia, szybko pracując, równomiernie podziel cukier między ramekiny, pokrywając dno każdego ramekina.
Umieść ramekiny w 2-calowym głębokim naczyniu do pieczenia. 2 Rozgrzej piekarnik do 177°. w małym rondlu, na średnim ogniu, wymieszaj cukier i mleko, aż mleko będzie ciepłe w dotyku, a cukier całkowicie się rozpuści (około 120 ° F). Nie pozwól, aby mleko się zagotowało.
Zdjąć z ognia. W osobnej misce wymieszać jajka, żółtka, wanilię i wodę różaną. Temperuj mieszaninę jajek z odrobiną (około 1/4 szklanki) ciepłej mieszaniny mleka, ubijając, gdy dodajesz mleko.
Dodać mieszaninę jaj z powrotem do miski mleka. Obniżyć ciepło do niskiego i ubijać mieszaninę jaj na minutę, aż mieszanina jaj jest w pełni włączona. 3
Wlać mieszaninę kremu do ramekinów, do około 1/4 cala od górnej krawędzi ramekinów.
Wlać wystarczającą ilość gorącej wody do pieczenia patelni, aby dojść do połowy boków ramekins.4
Piec na środkowej półce, aż centra flans są delikatnie ustawione, o 45 protokół.
Flanki przenieść do stojaka i schłodzić. Schłodzić do ostygnięcia, około 2 godzin. (Można dokonać 2 dni wcześniej.) 5 aby służyć, Uruchom mały ostry nóż wokół flan, aby poluzować. Odwróć się na talerz. Delikatnie wstrząsnąć, aby uwolnić flan. Ostrożnie wyjmij ramekin, pozwalając syropowi karmelowemu przejechać flan. Powtórz z pozostałymi flanami i podawaj. Jeśli masz schłodzone flan w nocy i flan nie będzie łatwo zwolnić, można podgrzać go w kuchence mikrofalowej przez kilka sekund (10-1