Flan Z Dyni
Przepis Dynia Flan może zaspokoić swoje europejskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 8 i kosztuje 55 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 174 kalorie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka dyni, jajka, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Flan z dyni z przyprawionymi pestkami dyni, Flan z dyni z Pralinką z pestek dyni, oraz Flan z dyni z Pralinką z pestek dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać 1/2 szklanki cukru w 9-calowym okrągłym cakepan. Gotować na średnim ogniu, potrząsając patelnią od czasu do czasu za pomocą rękawic kuchennych, aż cukier stopi się i zmieni światło na złoty brąz; odstawić. (
Mieszanina może lekko pękać podczas stygnięcia.)
Podgrzać mleko i pozostały 1/2 szklanki cukru w ciężkim rondlu, stale mieszając, aż będzie gorące i spienione.
Ubij jajka, białka i kolejne 3 składniki na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż do wymieszania; stopniowo dodawaj gorącą mieszaninę mleka, ubijając z małą prędkością.
Wlej mieszaninę na karmelizowany cukier i umieść cakepan na patelni.
Wlać gorącą wodę do patelni do pieczenia na głębokość 1 cala.
Piec w 350 przez 1 godzinę lub aż nóż włożony do środka flan wyjdzie czysty.
Wyjąć patelnię z wody; schłodzić na stojaku z drutu. Kryj się i wyluzuj.
Piec Kokosowe w płytkiej patelni na 350, mieszając od czasu do czasu, 5 do 6 minut lub do tosty. Super.
Poluzuj brzegi flan za pomocą szpatułki i odwróć na talerz do serwowania.