Flan kawowy (Flan de café)
Flan kawy (Flan de café) może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 487 kalorii, 12g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wiele osób naprawdę lubi ten deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 783 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz posypkę czekoladową, ekstrakt z wanilii, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Flan kawowy (flan de Cafe), Café Con Leche Flan, oraz My Simple Custard Flan (Filipino Leche Flan).
Instrukcje
Aby przygotować karmel, umieść 1 szklankę cukru w małym garnku z ¼ szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Wymieszać raz i zmniejszyć ogień do średniej i gotować około 5 minut lub aż syrop zmieni kolor karmelu.Natychmiast wlej taką samą ilość karmelu do każdego ramekina lub dowolnej formy odpornej na piekarnik, której chcesz użyć. Pokręć każde naczynie, aby pokryć podstawę karmelem. Pracuj szybko, ponieważ karmel szybko twardnieje, gdy stygnie.
Wszystkie ramekiny umieścić na dużej patelni i odstawić.Rozgrzej piekarnik do 350° F.
Dodać jajka, żółtka i 1 ½ łyżki cukru do blendera i mieszać przez 2 do 3 minut.
Dodać mleko skondensowane, śmietanę, cynamon, kawę i ekstrakt waniliowy i miksować przez 1 minutę.Ostrożnie wlać równą ilość mieszanki flan do karmelizowanych ramekin na patelni. Następnie dodaj gorącą wodę do patelni, a nie do ramekinów, aż woda dotrze do połowy boków ramekinów.
Umieścić patelnię do pieczenia w piekarniku i piec przez 1 godzinę lub aż nóż włożony w środku flan wyjdzie czysty.
Wyjąć z patelni i ostudzić przez co najmniej 30 minut. Następnie przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 hours.To podawać, ostrożnie obrócić nożem krawędź ramekina, przykryć talerzem do serwowania, przewrócić i delikatnie usunąć ramekin, aby karmel przebiegał po bokach i dodać na wierzch posypkę czekoladową.