Flan Cynamonowy

Flan Cynamonowy
Flan cynamonowy może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten deser ma 250 kalorii, 9g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 58 centów za porcję. Mieszanka jajek, mielonego cynamonu, skondensowanego mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Flan ajerkoniaku na skórce cynamonowej, Cynamonowy Tost Julia (budyń chlebowy), oraz My Simple Custard Flan (Filipino Leche Flan) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść cztery 3/4 szklanki kremu w 13x9x2-calowej patelni do pieczenia. Wymieszać cukier i 1 łyżka wody w ciężkiej małej patelni na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Gotować bez mieszania, aż syrop ma głęboki bursztynowy kolor, od czasu do czasu szczotkowanie boków patelni z pędzlem do ciasta zanurzonym w wodzie i wirującej patelni, o 8 protokół. Natychmiast wlać syrop do kubków budyniowych, dzieląc równo.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Mleko i cynamon ubić w małym rondlu do wymieszania; doprowadzić do duszenia. Przykryć i ostudzić 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Ubić jajka, aby wymieszać w średniej misce. Stopniowo ubijaj mleko cynamonowe, a następnie słodzone mleko skondensowane i wanilię. Podzielić na karmelowe miseczki z kremem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Skondensowane SłodzoneMleko Skondensowane Słodzone
CynamonCynamon
KarmelKarmel
BudyńBudyń
WaniliaWanilia
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Wlać wystarczającą ilość gorącej wody do pieczenia patelni, aby dojść do połowy boków filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Pieczemy krem, aż ustawi się w centrum, o 55 protokół. Schłodzić w wodzie na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Wyjąć kubki kremu z wody; przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
WodaWoda
8
Uruchom mały nóż wokół budyń poluzować. Aby rozpakować każdy, umieść mały talerz na szczycie kremu; mocno trzymając talerz i kubek kremu razem, odwróć i delikatnie potrząśnij, umożliwiając osadzenie się kremu i karmelu na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
BudyńBudyń
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
9
W porcji: kalorie, 238; tłuszcz całkowity, 4 g; Tłuszcz nasycony, 1 g; cholesterol, 112 mg
10
Bon Appétit
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn