Fish o ' leekie

Fish o ' leekie
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać ryby o ' leekie spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 387 kalorii, 26g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 3,71 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 18 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka porów, wywar warzywny, ryż basmati i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Cock-a-Leekie, Kurczak Por, oraz Cock-A-Leekie.

Instrukcje

1
Włóż Por do dużego naczynia mikrofalowego z 4 łyżkami wywaru. Przykryj naczynie folią spożywczą, przekłuj folię nożem, a następnie kuchenkę mikrofalową przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2
Odsłoń naczynie, a następnie wymieszaj ryż i pozostały wywar z porem. Ponownie przykryć folią spożywczą, przebić i ustawić w kuchence mikrofalowej przez kolejne 10 minut, mieszając do połowy, aż ryż będzie prawie ugotowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
3
Delikatnie wymieszać kawałki ryby, ponownie przykryć naczynie folią spożywczą, następnie przekłuć i gotować przez kolejne 5 minut, aż ryba będzie łatwo się płatkować, a ryż będzie miękki. Wymieszać natkę pietruszki, skórkę z cytryny i sok. Odstawić na 2 minuty przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem. Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćNormalny
Gotowe W27 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn