Fish & Chips smażone w piekarniku
Przepis piekarnik-smażone ryby & chipsy jest gotowy w mniej więcej 1 godzinę i 29 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników Szkockiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 31 kalorii. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 45. Udaj się do sklepu i odbierz przyprawę kreolską, sól, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 167 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ryba smażona w piekarniku z frytkami, Frytki z ryb i parmezanu smażone w piecu, oraz Piekarnik Fish ' N ' Chips.
Instrukcje
Umieść stojaki w górnej i dolnej trzeciej części piekarnika; rozgrzej do 218°. pokryj dużą blachę sprayem do pieczenia. Ustaw stojak z drutu na innej dużej blasze do pieczenia; płaszcz sprayem do gotowania.
Ziemniaki umieścić w durszlaku. Dokładnie spłucz zimną wodą, a następnie osusz całkowicie ręcznikami papierowymi. Wrzucić ziemniaki, olej i 3/4 łyżeczka Cajun (lub kreolski) przyprawy w dużej misce.
Rozłóż na blasze do pieczenia bez stojaka.
Piec na Dolnym stojaku piekarnika, obracając co 10 minut, do miękkości i złoty, 30 do 35 minut.Tymczasem grubo zmiel płatki kukurydziane w robocie kuchennym lub blenderze lub zmiażdż w zamykanej plastikowej torbie.
Przełożyć do płytkiego naczynia.
Umieść mąkę, pozostałe 3/4 łyżeczki Cajun (lub kreolski) przyprawy i soli w innym płytkim naczyniu i białka jaj w trzecim płytkim naczyniu. Rybę zanurzyć w mieszaninie mąki, zanurzyć w białku jajka, a następnie obłożyć wszystkie strony zmielonymi płatkami kukurydzianymi.
Umieść na przygotowanym stojaku z drutu. Obie strony panierowanej ryby zalać sprayem do gotowania.
Piec ryby na górnej półce piekarnika, aż nieprzezroczyste w środku i panierki jest złoty brąz i chrupiące, o 20 protokół.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.