Fioletowe ziemniaki z karmelizowaną cebulą i grzybami Shiitake
Jeśli masz w pobliżu 45 minut do spędzenia w kuchni, fioletowe ziemniaki z karmelizowaną cebulą i grzybami Shiitake mogą być spektakularne bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.84 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 231 kalorii. 64 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Mieszanka płatków pieprzu, kapary, świeżo popękany pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Spróbuj Smażona Karmazyna z Podsmażonymi grzybami Shiitake i fioletową sałatką ziemniaczaną, Au zapiekane fioletowe ziemniaki z pieczarkami, oraz Grillowane młode ziemniaki z grzybami Shiitake, szalotką i kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zacznij karmelizować cebulę: na małej patelni podsmażyć jedną łyżkę oliwy z oliwek na małym ogniu.
Dodać pokrojoną cebulę w jedną równą warstwę, po 5 minutach dodać 1/2 łyżki masła, wymieszać i dodać szczyptę soli koszernej.
Podczas renderowania boczek i gotowanie grzybów w kolejnych krokach, upewnij się, aby mieszać cebulę co kilka minut i usunąć, gdy są one równomiernie rumiane. Powinno to potrwać około 30 minut, po zakończeniu wyjąć z ognia i zarezerwować.
Gotować boczek: podczas gdy cebula są powoli gotowanie pokroić boczek w małych batonettes (1/8-calowe poprzeczne paski) na desce do krojenia.
Rozgrzać większą patelnię sauté na średnim i gdy patelnia jest gorąca dodać pokrojony boczek.
Powoli podsmaż boczek, aż lekko chrupiący i wyjąć z patelni na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem, rezerwy na później.
Gotować grzyby w wytopionym tłuszczu boczku: Julienne grzyby shiitake, a następnie dodać je do patelni, która ma teraz wytopiony tłuszcz boczku.
Dodać szczyptę soli i świeżego popękanego pieprzu do grzybów Shiitake, nie wstrząsać patelnią, ale niech grzyby brązowieją równomiernie z jednej strony.
Po zrumienieniu delikatnie przerzucić grzyby i wyjąć z patelni na mniejszy talerz, zastrzegając.
Brązowe fioletowe ziemniaki:
Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni i dodaj równomiernie pokrojone ziemniaki do gorącej patelni w jednej warstwie; upewnij się, aby nie tłoczyć patelni.
Dodać szczyptę płatków czerwonej papryki i dobrą szczyptę soli do ziemniaków.
Nie ruszaj patelni, jest to bardzo ważne, aby ziemniaki były równomiernie brązowe.
Po 3-5 minutach, gdy są rumiane Odwróć ziemniaki i brązową drugą stronę, zmniejsz ogień do średnio niskiego, aby równomiernie ugotować ziemniaki.
Dodaj kapary, cebulę, grzyby, boczek: gdy ziemniaki są dokładnie ugotowane, dodaj kapary i pozostaw na chwilę. Następnie połączyć karmelizowaną cebulę, grzyby, i boczek do dużej patelni z rumianymi ziemniakami.
Ponownie ogrzać na małym ogniu. Gdy gorące, wyłączyć ogień i udekorować posypką świeżo zerwanego estragonu.