Fioletowe ziemniaki z karmelizowaną cebulą i grzybami Shiitake

Fioletowe ziemniaki z karmelizowaną cebulą i grzybami Shiitake
Jeśli masz w pobliżu 45 minut do spędzenia w kuchni, fioletowe ziemniaki z karmelizowaną cebulą i grzybami Shiitake mogą być spektakularne bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.84 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 231 kalorii. 64 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Mieszanka płatków pieprzu, kapary, świeżo popękany pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Spróbuj Smażona Karmazyna z Podsmażonymi grzybami Shiitake i fioletową sałatką ziemniaczaną, Au zapiekane fioletowe ziemniaki z pieczarkami, oraz Grillowane młode ziemniaki z grzybami Shiitake, szalotką i kozim serem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zacznij karmelizować cebulę: na małej patelni podsmażyć jedną łyżkę oliwy z oliwek na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać pokrojoną cebulę w jedną równą warstwę, po 5 minutach dodać 1/2 łyżki masła, wymieszać i dodać szczyptę soli koszernej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Podczas renderowania boczek i gotowanie grzybów w kolejnych krokach, upewnij się, aby mieszać cebulę co kilka minut i usunąć, gdy są one równomiernie rumiane. Powinno to potrwać około 30 minut, po zakończeniu wyjąć z ognia i zarezerwować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
4
Gotować boczek: podczas gdy cebula są powoli gotowanie pokroić boczek w małych batonettes (1/8-calowe poprzeczne paski) na desce do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
Rozgrzać większą patelnię sauté na średnim i gdy patelnia jest gorąca dodać pokrojony boczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Powoli podsmaż boczek, aż lekko chrupiący i wyjąć z patelni na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem, rezerwy na później.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Gotować grzyby w wytopionym tłuszczu boczku: Julienne grzyby shiitake, a następnie dodać je do patelni, która ma teraz wytopiony tłuszcz boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Dodać szczyptę soli i świeżego popękanego pieprzu do grzybów Shiitake, nie wstrząsać patelnią, ale niech grzyby brązowieją równomiernie z jednej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Popękany PieprzPopękany Pieprz
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Po zrumienieniu delikatnie przerzucić grzyby i wyjąć z patelni na mniejszy talerz, zastrzegając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Brązowe fioletowe ziemniaki: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Fioletowy ZiemniakFioletowy Ziemniak
11
Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni i dodaj równomiernie pokrojone ziemniaki do gorącej patelni w jednej warstwie; upewnij się, aby nie tłoczyć patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
12
Dodać szczyptę płatków czerwonej papryki i dobrą szczyptę soli do ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
(duża Tuba)(duża Tuba)
13
Nie ruszaj patelni, jest to bardzo ważne, aby ziemniaki były równomiernie brązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
14
Po 3-5 minutach, gdy są rumiane Odwróć ziemniaki i brązową drugą stronę, zmniejsz ogień do średnio niskiego, aby równomiernie ugotować ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
15
Dodaj kapary, cebulę, grzyby, boczek: gdy ziemniaki są dokładnie ugotowane, dodaj kapary i pozostaw na chwilę. Następnie połączyć karmelizowaną cebulę, grzyby, i boczek do dużej patelni z rumianymi ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
16
Ponownie ogrzać na małym ogniu. Gdy gorące, wyłączyć ogień i udekorować posypką świeżo zerwanego estragonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn