Filiżanki Phyllo
Filiżanki Phyllo mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 52 kalorie, 0g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 8 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 6%. Spróbuj Kubki Brie Phyllo, Filiżanki Phyllo Boczek, oraz Czekoladowo-Orzechowe Filiżanki Filo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218° i ułóż stojak na środku.Ułóż arkusz filo na dużej desce do krojenia (pamiętaj, aby przykryć pozostałe arkusze filo lekko wilgotnym ręcznikiem papierowym lub folią) i umyj wierzch roztopionym masłem. Ułóż kolejny arkusz na pierwszym arkuszu i powtarzaj, na przemian masło i filo, aż pojawi się 6 warstw.
Wierzchnią warstwę posmarować masłem.Używając ostrego noża, pokrój filo na 12 kwadratów o wymiarach około 4 na 4 cale. Dopasuj 1 kwadrat dokładnie do każdej studzienki 12-studzienkowej patelni muffin, delikatnie naciskając filo na dno i na boki każdej studzienki.
Piec, aż ciasto jest lekko rumiane i chrupiące, o 10 protokół.
Wyjmij patelnię z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na stojaku z drutu. Gdy kubki są chłodne, wyjąć je z patelni i odstawić. Kubki można przechowywać w temperaturze pokojowej w hermetycznym pojemniku do 2 dni.