Filety z łososia polane pomarańczą z rozmarynem

Filety z łososia polane pomarańczą z rozmarynem
Filety z łososia polane pomarańczą z rozmarynem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 292 kalorie, 34g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 4,24 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką pieprz, wino, sok pomarańczowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Filety z łososia szkliwione cytrusową pomarańczą i tymiankiem, Łosoś Szkliwiony Pomarańczowo-Rozmarynowy, oraz Filety Z Łososia Szkliwione Balsamicznie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Filety posypać równomiernie solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
2
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać filety; gotować 2 minuty z każdej strony lub aż ryby płatki łatwo podczas badania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
4
Zdjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Ponownie zalać patelnię sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj szalotki; smażyć 30 sekund. Wymieszać z winem i rozmarynem; gotować 30 sekund lub aż płyn prawie wyparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
SzalotkaSzalotka
WinoWino
7
Dodać sok i syrop; doprowadzić do wrzenia i gotować 1 minutę. Odstawić filety na patelnię; gotować 1 minutę z każdej strony lub do całkowitego ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Przyprawione haricots verts: gotować 1 funt haricots verts we wrzącej wodzie 3 minut lub do chrupkiego-przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
WodaWoda
9
Odcedzić; spłukać zimną wodą. Pat dry.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
10
Połącz z 1/3 szklanki posiekanej palonej czerwonej papryki i 1/4 szklanki prażonych orzechów pinii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczona Czerwona PaprykaPieczona Czerwona Papryka
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
11
Połącz 2 łyżki czerwonego octu winnego, 1/8 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki pieprzu i 1/8 łyżeczki suchej musztardy. Wrzucić mieszaninę fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny CzerwonyOcet Winny Czerwony
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
PieprzPieprz
SólSól

Wyposażenie

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować GEN5 Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.
GEN5 Chardonnay
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.
TrudnośćŚredni
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia73
Magazyn