Filety Mignons z przyprawionym masłem, szkliwione karczochy i fasolki

Filety Mignons z przyprawionym masłem, glazurowane karczochy i fasolki Verts może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 952 kalorie, 169g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 16,32 zł / porcja, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 112 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Mieszanka cielęciny demi-glace, olej roślinny, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pan-seated Filets Mignons with palone Garlic Compound Butter, Brązowy Masło Haricots Verts, oraz Haricots Verts z masłem ziołowym.
Instrukcje
Wyciąć karczoch DNA poprzecznie w plastry 3/8-cal grubości, a następnie pokroić łodygi po przekątnej w plastry 3/8-cal grubości.
Przenieść plastry do naczynia do pieczenia 1 1/2 - do 2-quart i odstawić.
Fasolkę ugotować w garnku 3-do 4-quart wrzącej osolonej wody, odkrytej, aż będzie krucho-miękka, około 4 minut.
Odcedzić na sicie i przenieść do miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Odcedzić i osuszyć, a następnie wrzucić z karczochami do naczynia do pieczenia.
Wytnij 1-calowy kawałek z przyprawionego masła, a następnie pokrój go na kawałki. Warzywa posmarować masłem, następnie przykryć folią i odstawić do momentu, aż będą gotowe do pieczenia.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Podgrzać 8-do 9-calowej patelni ciężkiej (Nie nonstick) na umiarkowanie wysokim ogniu 2 minuty. Podczas gdy patelnia jest ogrzewanie, pat steki suche i posypać całym solą i pieprzem.
Dodaj olej do patelni, wirowanie do herbu, następnie sear steki z jednej strony, bez ruchu, aż do głębokiej brązowej skorupy formuje, o 3 1/2 protokół. Steki włączyć i sear 3 1/2 minut więcej. Korzystanie szczypce, brązowe krawędzie steków krótko (mniej niż 1 minut całkowitej), a następnie przenieść do małego naczynia do pieczenia, zastrzegając patelni. Gotuj steki w piekarniku, aż termometr włożony poziomo do środka steków rejestruje 52° dla średnio rzadkich, 12 do 18 minut.
Przed steki są gotowe, dodać warzywa do piekarnika i piec, odkryte, aż masło stopi się i warzywa są podgrzewane przez, 10 do 15 minut.
Wyjąć steki z piekarnika i top każdy z 1/4-cala-gruby kawałek przyprawione masło.
Odstawić w naczyniu do pieczenia, luźno pokryte folią, 5 do 10 minut.
Podczas steki stoją, dodać wino do patelni i deglaze przez gotowanie, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki, aż zredukowane do około 1 łyżka stołowa, o 5 protokół. Wymieszać demi-glace i wszelkie soki z naczynia do pieczenia i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu.
Pokrój pozostałe masło na kawałki i dodaj do patelni 1 na raz, wirowanie patelni, aż każdy kawałek jest włączony i sos jest gęsty i kremowy.
Warzywa i steki podzielić między talerze.
Na każdą porcję polać sosem.
Haricots verts można gotować (ale nie Piec) 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić w szczelnej plastikowej torbie wyłożonej papierowymi ręcznikami.