Filet wołowy z pieprzem

Filet wołowy z pieprzem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 208 kalorii. Na 4,31 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pieprzu, stek z polędwicy wołowej, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest dobre. Spróbuj Filet z podeszwy z kaparami i zielonym pieprzem, Wołowina z kruszonym pieprzem, oraz Pieczeń wołowa z ziemniakami i zielonym pieprzem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zmiażdżyć 1 1/2 łyżeczki pieprzu, za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta. Przykryć mały ciężki rondel sprayem do gotowania; umieścić na średnim ogniu, aż będzie gorący.
Dodaj pokruszone ziarna pieprzu i gotuj 1 minutę.
Dodaj koniak; podgrzewaj tylko do ogrzania. Zapal się długim zapałką; niech płomienie gasną.
Dodaj bulion wołowy; gotować na dużym ogniu 5 minut lub aż zmniejszy się o połowę. Odstawić.
Owiń uchwyt małej patelni nonstick folią aluminiową. Patelnia płaszcz z natryskiem do gotowania; miejsce na średnim ogniu do gorąca.
Dodaj stek i gotować 2 minuty z każdej strony. Natychmiast umieść patelnię w piekarniku.
Piec w temperaturze 400 przez 5 minut. Stek włączyć i gotować dodatkowe 5 minut lub do pożądanego stopnia doneness.
Wyjąć patelnię z piekarnika.
Umieść stek na talerzu do serwowania i utrzymuj ciepło, zastrzegając kapiele na patelni.
Dodaj mieszaninę bulionu zmniejszona, woda, i pozostałe 1/2 łyżeczka pieprzu do kapieli na patelni.
Umieścić na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia, stale mieszając. Pokroić mięso w plastry o grubości 1/4 cala. Mieszankę bulionu łyżka na mięso, i podawać natychmiast.