Filet wołowy z glazurą Merlot
Filet wołowy z polewą Merlot to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 117 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka dżemu malinowego, pancetta, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Polędwica wołowa z konfiturą czosnkowo-Merlotową, Mostek wołowy z Merlotem i suszonymi śliwkami, oraz Mostek Wołowy Z Karmelizowaną Cebulą I Sosem Merlot.
Instrukcje
W 1-do 2-quart patelni na dużym ogniu, wymieszać bulion, Merlot, dżem i pieprz do wrzenia, a następnie gotować, aż zmniejszy się do 1/3 szklanki, łącznie około 7 minut.
W międzyczasie rozwiń pancettę i zawiń kawałek wokół krawędzi każdego steka. Steki Broil na stojaku na patelni 4 do 6 cali od ciepła, aż rumiane, 6 do 7 protokół. Turn steki nad i broil aż topy są rumiane, 6 do 7 minut więcej na rzadkie. Gotować dłużej, w razie potrzeby.
Połóż steki na ciepłych talerzach i sos łyżka nad nimi.