Filet wołowy pieczony z musztardą
Filet wołowy pieczony z musztardą to przystawka, która serwuje 20. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis ma 47 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 36 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odebrać prosciutto, musztarda pot dijon, olej roślinny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 2%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Filet wołowy z ziołami, czosnkiem i musztardą, Musztardowy filet wołowy z sałatką delikatesową, oraz Pieczony w piecu filet z wołowiny.
Instrukcje
Filety obficie przyprawić popękanym pieprzem i solą.
Rozgrzać olej na dużej patelni lub ognioodpornej tacy do pieczenia, aż zacznie palić. Następnie, pojedynczo, przesmażyć filety, aż staną się brązowe ze wszystkich stron około 6 minut na filet. Wołowinę pozostawić do ostygnięcia. W międzyczasie połóż prosciutto tak, aby jego nakładanie się na dwa duże arkusze papieru tłustego.
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Posmaruj wołowinę musztardą i umieść na prosciutto. Zawiń prosciutto wokół wołowiny i zabezpieczyć sznurkiem.
Posadź filety obok siebie na tacy do pieczenia i piecz przez 40 minut dla średnio lub 50 minut dla dobrze zrobione. Wołowinę pozostawić do ostygnięcia na tacy do pieczenia. Polać filety papierem kuchennym, aby usunąć nadmiar soków. Następnie pokrój w cienkie plasterki i połóż na dwóch talerzach lub umieść filety na talerzach i podawaj nożem do rzeźbienia i widelcem, aby goście mogli sobie pomóc.