Figowo-Prosciutto Flatbreads
Flatbreads Fig-and-Prosciutto może być tylko chleb, którego szukasz. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 34. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 122 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sól i pieprz, ząbek czosnku, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 12%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Gruszka Prosciutto i rukola Flatbreads, Placki z białej fasoli z Prosciutto i serem, oraz Karczoch, szpinak i szynka z pikantnym miodem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kamień do pizzy na dnie piekarnika i rozgrzej piekarnik do 50
Odczekaj co najmniej 45 minut, aby kamień do pizzy dokładnie się nagrzał.
W międzyczasie, na lekko posypanej mąką powierzchni, rozwałkuj jeden kawałek ciasta na pizzę do 13-calowej rundy. Skórkę do pizzy posmarować mąką i wyłożyć na nią ciasto.
Skropić około 2 łyżkami oliwy z oliwek i posypać połową czosnku i rozmarynu. Doprawić solą i pieprzem. Dollop 1/4 szklanki dżemu figowego na całej skorupie, mając pewność, aby pozostawić 1-calową granicę ciasta wokół. Połowę sera i prosciutto rozsypać na cieście.
Przesuń płaski chleb na kamień i piec przez około 15 minut, aż nadmuchane i złoty.
Przenieść płaski chleb do deski do krojenia i ostudzić na 10 minut przed krojeniem. Powtórz z pozostałymi składnikami, aby drugi flatbread.
Udekorować pokrojoną cebulką i podawać.