Fidget pie
Fidget pie takes around 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 489 kalorii. Ten przepis z BBC Good Food ma 72 fanów. Jeśli masz cebulę, cydr, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Fidget Spinner Cookies, Fidget Spinner Cookies, oraz Szarlotka bez cukru-ciasto bez cukru może być smaczne, możesz zrobić szarlotkę bez cukru w domu.
Instrukcje
Aby zrobić ciasto, przełóż mąkę do dużej miski z 1 łyżeczką soli.
W średnim rondlu rozgrzać smalec i 210 ml wody, aż smalec się roztopi i woda się tylko gotuje. Ostrożnie wlać gorący płyn do mąki i wymieszać drewnianą łyżką. Gdy mieszanina się połączy, przełóż ją na mąkę i lekko ugniataj, aby uzyskać ciasto. Przykryć i odstawić.
Aby zrobić nadzienie, wymieszać wieprzowinę, cydr, 1 łyżeczkę soli, szałwii, buławy i cukru razem w dużej misce.
Dodaj boczek, cebulę, jabłko i ziemniaki do mieszaniny. Po raz kolejny wymieszać naprawdę dobrze najlepszym sposobem, aby to zrobić jest z rąk.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Na blasze do pieczenia umieścić 22-centymetrową puszkę do ciasta springform, bez podstawy. Spód puszki wyłożyć warstwą tłustego papieru i dobrze posmarować boki. Na lekko posmarowanej mąką powierzchni rozwałkuj dwie trzecie ciasta na duże koło i użyj go do ułożenia blaszki, tak aby ciasto lekko zachodziło na krawędź. Odciąć nadmiar.
Pozostałe ciasto zwijamy, aby uformować pokrywkę wystarczająco dużą, aby przykryć ciasto. Odstawić.
Włóż nadzienie do obudowy ciasta i dobrze dociśnij.
Umyj brzegi pudeł z odrobiną wody i przykryj pokrywką. Zagniataj krawędzie i umyj całość ubitym jajkiem.
Piec przez 1 godzinę, a następnie wyłączyć ogień i pozostawić ciasto do ostygnięcia w piekarniku przez 30 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić przez 1 godzinę przed jedzeniem.
Polecane wino: Lambrusco Dolce, Późne żniwa Riesling, Vin Santo
Ciasto działa bardzo dobrze z Lambrusco Dolce, późnych zbiorów Riesling i Vin Santo. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Możesz spróbować Chateau Chantal późne żniwa Riesling. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 21 dolarów za butelkę.
![Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling]()
Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling