Fava Bean Toasts: Bruschetta con le Fave
Fava Bean Toasts: Bruschetta con le Fave wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 349 kalorii. Ten wegański przepis służy 4 i kosztuje 61 centów za porcję. 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Doskonale sprawdza się jako przystawka śródziemnomorska. Udaj się do sklepu i odebrać okrągły chleb chłopski, shucked fasola fava, oliwa z oliwek i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 57%. Podobne przepisy to Fava Bean Toasts: Bruschetta con le Fave, Fasola Fava I Rzodkiewka Bruschetta, oraz Przecier Z Fasoli Fava I Bruschetta.
Instrukcje
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Gotować fasolę fava we wrzącej wodzie, aż będzie bardzo miękka, o 10 protokół.
Odcedzić i odświeżyć w kąpieli lodowej.
Odcedzić ponownie na papierowych ręcznikach, a następnie obrać fasolę.
Umieścić fasolę w misce robota kuchennego i pulse, skropić w 4 łyżki oliwy z oliwek, aby gładkie puree. Doprawić solą i pieprzem i odstawić.
W dużej patelni o dużym dnie podgrzać pozostały olej na średnim ogniu przez 2 minuty.
Dodać czosnek i kromki chleba, kilka na raz, i smażyć na oleju, aż rumiane z obu stron.
Wyjąć chleb, posmarować puree fava, posypać posiekanym koprem włoskim i podawać.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki) z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)]()
Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin. Dobrze komponuje się z mięsem i mięsnymi sosami makaronowymi, drobiem i twardymi serami.