Fasolka szparagowa z młodymi ziemniakami

Fasolka szparagowa z młodymi ziemniakami
Need a przystawka bezglutenowa? Fasolka szparagowa z młodymi ziemniakami może być świetnym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.25 za porcję. Jedna porcja zawiera 406 kalorii, 8G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 9 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jeśli masz soloną wieprzowinę, cebulę, ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Steki zapiekane i sos z zielonego pieprzu z pieczonymi ziemniakami i zieloną fasolką, Wieprzowina w zielonym Krecie z ziemniakami, Chayotes i fasolką szparagową, oraz Fasola szparagowa i młode ziemniaki.

Instrukcje

1
Usunąć końce z fasoli. Snap fasoli w 2 kawałki, umieścić w durszlaku, umyć i odstawić do odsączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2
Tymczasem, w dużym żeliwnym piecu holenderskim, lekko brązowo soloną wieprzowinę w tłuszczu boczku na średnim ogniu, często obracając, przez około 10 minut. Wrzucić fasolkę szparagową do garnka, mieszając je drewnianą łyżką dobrze płaszcz z tłuszczu wieprzowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
3/4 Funta Bezkostnej Baraniny, Pokrojonej W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Można Zastąpić Ją Bezkostną łopatką Jagnięcą3/4 Funta Bezkostnej Baraniny, Pokrojonej W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Można Zastąpić Ją Bezkostną łopatką Jagnięcą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
3
Dodaj bulion i przyprawę domową. Gotować na średnim ogniu, przykryte szczelnie, przez około 30 minut, lub aż fasola jest w połowie gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
4
Podczas gotowania fasoli, obierz środkowy pasek z każdego nowego ziemniaka za pomocą obieraczki do ziemniaków. Pod koniec 30 minut, dodać ziemniaki i cebulę do fasoli; dodać 1/4 szklanki więcej bulionu, w razie potrzeby. Gotować, przykryte szczelnie, aż ziemniaki będą miękkie, około 25 do 30 minut, okresowo sprawdzając garnek, aby upewnić się, że niewielka ilość płynu pozostaje. Gdy ziemniaki są miękkie, przechylić pokrywkę lekko, off do boku garnka,i nadal gotować, aż zielona fasola zwiędną, około 15 protokół. Podczas gotowania dodać masło i doprawić pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
2 łyżki Posiekanej Natki Pietruszki Lub Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 łyżki Posiekanej Natki Pietruszki Lub Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
1
1 szklanka soli
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2
1/4 szklanki czarnego pieprzu
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
3
1/4 szklanki czosnku w proszku
Składniki, których będziesz potrzebować
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
4
Składniki wymieszać i przechowywać w szczelnym pojemniku do 6 miesięcy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn