Fasolka szparagowa w maśle z żółtej papryki

Fasolka szparagowa w maśle z żółtej papryki może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis służy 8 porcjom. Jedna porcja zawiera 151 kalorii, 3 g białka i 13 g tłuszczu. Za 76 centów za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jeśli masz pod ręką pieprz, orzeszki piniowe, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, lakto ovo wegetariańską, pierwotną i przyjazną dla fodmap. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 30% wyniku, co nie jest aż tak imponujące. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Fasola szparagowa z masłem z żółtej papryki, Sałatka z fasolki szparagowej i żółtej papryki oraz Fasola szparagowa i żółta z grzybami leśnymi.
Instrukcje
Drobno posiekaj jedną żółtą paprykę. Na małej patelni podsmaż paprykę na 1 łyżce masła, aż będzie miękka. Odłożyć na bok.
Umieść orzeszki piniowe, sok z cytryny, sól, pieprz i pozostałe masło w robocie kuchennym; przykryć i miksować do momentu wymieszania.
Dodaj ugotowaną paprykę; przykryć i miksować do momentu wymieszania. Odłóż mieszaninę masła na bok.
Fasolę włóż do dużego rondla i zalej wodą.
Pozostałą paprykę pokroić w cienkie paski; dodać do fasoli. Doprowadzić do wrzenia. Przykryj i gotuj przez 5-7 minut lub do momentu, aż będą chrupiące; odpływ.
Umieść warzywa w dużej misce; dodać mieszaninę masła i wymieszać do pokrycia.